Svenske aviser var muligt terrormål

En række svenske aviser skærper nu sikkerheden, fordi selvmordsbombemand i Stockholm muligvis havde en avisredaktion som sit egentlige terrormål. (opdateret 15:49)

En række svenske aviser skærper nu sikkerheden, fordi selvmordsbombemand i Stockholm muligvis havde en avisredaktion som sit egentlige terrormål. (opdateret 15:49)
Frygt for, at selvmordsbomberen i Stockholm reelt havde en avisredaktion som terrormål, får nu en række svenske aviser til at skærpe sikkerheden. Truslen har fået Expressen, Aftonbladet og Svenske Dagbladet til at øge sikkerheden, skriver Medievärlden.se.
Selvmordsbomberen slog til nogle få hundrede meter fra Svenska Dagbladets kontor i Stockholm.

Nyhedsbureauet AP har ifølge svenske medier offentliggjort et endnu ikke bekræftet rygte om, at en af Stockholms aviser reelt var den 28-årige selvmordsbombers mål.
Ifølge en meddelelse udsendt på Shumokh al-Islam, en hjemmeside med tætte forbindelser til Al Qaeda, skulle begrundelsen være, at svenske aviser har publiceret karikaturtegningerne af profeten Muhammed.

Dagens Nyheter meddeler ifølge Journalisten.se, at avisen ikke har publiceret nogen muhammedtegninger, og at ingen endnu aner, hvad selvmordsbomberen havde i tankerne.

Expressen var ifølge Journalisten.se en af de dagblade, som publicerede Lars Vilks Muhammed-tegning. På sin blog skriver avisens chefredaktør i dag om sagen:

"Det är viktigt att de svenska tidningarna nu fortsätter att vara tydliga i försvaret av yttrandefriheten. Och inte smiter undan den här debatten, i en ambition om att inte skapa polarisering eller – än värre – av rädsla för hot och våld från kritiker."

0 Kommentarer