Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
15:19 19.10.2023 Søren Frandsen

Svensk nyhedsbureau skal spare millioner

Det svenske nyhedsbureau TT skal spare mellem 15 og 25 millioner svenske kroner, hvilket svarer til mellem godt 9,6 millioner og 16 millioner danske kroner, skriver Dagens Media ifølge Journalisten.se.

Nedskæringerne kommer efter, at flere af nyhedsbureauets kunder været gennem sparerunder.

”Samtidig har vi stigende omkostninger, så vi kan ikke bare sænke prisen. Og så vælger kunderne dele af det, de i dag får fra TT, fra. Samtidig har kunderne i løbet af efteråret oplevet stor usikkerhed omkring mediestøtte, hvilket naturligvis påvirker kontraktforhandlingerne med os. Mange af vores kunder ved ikke engang, om de vil få mediestøtte næste år,” siger Per-Anders Broberg, adm. direktør i TT, til Dagens Media.

Besparelserne vil føre til opsigelse af flere medarbejdere. Desuden vil nyhedsbureauet stoppe med at lave featurejournalistik.

De ansatte på nyhedsbureauet blev orienteret om besparelserne på et møde onsdag.

”Vi har i et stykke tid vidst, at noget var under opsejling. Men dette er mere, end vi havde antaget, så selvfølgelig er medlemmerne bekymrede,” siger Olle Lindström, næstformand i TT’s medarbejderforening, til Journalisten.se.

Han fortæller videre, at medarbejderne endnu ikke er blevet indkaldt til forhandlinger om eventuelt frivillige fratrædelser.

SENESTE NYT

Flere nyheder