Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:58 29.03.2023 Morten Bjerregaard

Svensk forbund forbliver i IFJ

Det svenske journalistforbund har valgt at forblive medlem af det internationale journalistforbund IFJ, skriver journalisten.se.

Dermed følger vores svenske naboer ikke med journalisternes fagforbund i Danmark, Finland, Norge og Island, der den 31. januar meddelte, at man har i sinde at forlade forbundet.

Det skyldes først og fremmest, at IFJ har tilladt det russiske medlemsforbund at føre en aggressiv kurs i Ukraine, hvor det har oprettet lokalforbund i de besatte områder i den østlige del af landet.

”Da de andre nordiske lande anmodede om udmeldelse af IFJ, var vores budskab, at vi ville analysere konsekvenserne. Journalistforbundets bestyrelse har undersøgt, diskuteret og nøje overvejet spørgsmålet og besluttet, at Journalistforbundet skal forblive i IFJ,” siger formand Ulrika Hyllert i en pressemeddelelse.

Det svenske journalistforbund begrunder blandt andet det fortsatte medlemskab med, at man i IFJ udfører arbejde, som styrker journalistkolleger verden over i deres arbejde for ytringsfrihed, og at IFJ udsteder det internationale pressekort.


			

SENESTE NYT

Flere nyheder