Svenn Dam: Stor ståhej for ingenting

Nyhedsavisens bestyrelsesformand er »voldsomt irriteret« over skriverier om, at Baugur skulle have solgt Nyhedsavisen. Det er udelukkende en intern omorganisering, siger han.

Nyhedsavisens bestyrelsesformand er »voldsomt irriteret« over skriverier om, at Baugur skulle have solgt Nyhedsavisen. Det er udelukkende en intern omorganisering, siger han.

»Islændinge sælger Nyhedsavisen« og »Baugur ude af Nyhedsavisen«. Sådan hed det tirsdag formiddag på de store erhvervsnyhedsportaler Epn.dk og Business.dk.

Men de rubrikker var helt skudt forbi, mener Svenn Dam. Der er nemlig udelukkende tale om, at Baugur splitter sine forretningsaktiviteter op i tre delselskaber, som har samme ejer og bestyrelsesformand, nemlig Jon Asgeir Johannesen. Medieaktiviteterne for fremtiden ligger i selskabet Stodir Invest.

»Det er fuldstændig ligesom A.P. Møller, der har sine aktiviteter fordelt i forskellige selskaber. Man skriver jo heller ikke, at A.P. Møller sælger sin containerforretning fra, når de laver en omorganisering,« siger Svenn Dam, der kalder den journalistiske udlægning af Baugurs omorganisering for »dybt, dybt inkompetent«.

Han raser over, at rubrikken fik lov at stå flere timer på Epn.dk, før den blev ændret til »Islændinge sælger Nyhedsavisen til sig selv«.

»Med sådan en rubrik er man da 100 pct. sikker på, at jeg kommer på arbejde. Det betyder, at jeg har 150 medarbejdere, der skal have en forklaring, og dertil kommer vores annonce-kunder,« siger han.

Chefanalytiker Henrik Schultz fra Kaupthing Bank hæftede sig da også ved signalværdien, da Journalisten.dk bad ham forholde sig til nyheden om ejerskiftet fra Baugur til Stodir Invest.

»Det er nok ikke det, Nyhedsavisen har mest brug for i øjeblikket, når det gælder om at fastholde medarbejdere og udvikle annoncerelationerne,« siger Henrik Schultz.

De meldinger, Svenn Dam har fået fra Island, har været, at der ville ske nogle ændringer, og at det ikke fik nogen betydning.

»Jeg kan bare konstatere, at det er den samme ejer i dag, som det var i går,« siger han.

3 Kommentarer

Peter Poulsen
8. APRIL 2008
Re: Svenn Dam: Stor ståhej for ingenting

Hvor er det altså pinligt at journalisten bare holder mikrofonen ukritisk frem for hr. Dam.  Jeg havde forventet mig noget andet af mit fagblad.

Vh. PP

Niels Chr. Bastholm
8. APRIL 2008
Re: Medievirksomheder der ikke kan kommunikere

Jeg kan kun give min kollega, Anders Heering, helt og aldeles ret.

Baugur skriver selv i sin meddelelse: Following the Executive Board changes and the sale of the property portfolio last year, Baugur has now reached an agreement to sell its media, technology and financial investments to two new independent companies for £430m.

Selskabet oplyser dermed selv, at det har solgt sin medievirksomhed for at blandt andet at fokusere på at blive en "pure retail investor", og ingen steder skriver Baugur, at dets ejere har interesser i de nye independent companies. Hvorfor skrives det ikke?

Jeg har meget svært ved at genkende kritikken - også af rubrikken, for hvad er der egentlig forkert i: "Islændinge sælger Nyhedsavisen". Er det ikke det, som de selv skriver i meddelelsen?

Interesserede kan i øvrigt selv læse Baugurs meddelelse her:

http://www.baugurgroup.com/?PageID=407&NewsID=1318

Mvh

Niels Chr. Bastholm

epn.dk

Anders Heering
8. APRIL 2008
Medievirksomheder der ikke kan kommunikere

Blot en bemærkning til den dækning som Svenn Dam kalder dybt dybt inkompetent.

For mig at se er det først og fremmest Baugurs kommunikation, der er dybt dybt inkompetent.

Jeg er journalist på Business.dk og modtog en pressemeddelse fra Baugur om, at man sælger sine medie-, tele- og finansaktiviteter til to investeringsselskaber. I meddelelsen understreges det, at Baugur ikke har aktier i de to selskaber.

Jeg skriver efterfølgende: Baugur ude af Nyhedsavisen - klokkeklart fakta og essensen af den pressemeddelelse, der ligger på mit bord. En meddelse som jeg loyalt referer.

Herefter undersøger jeg, hvem der kontrollerer de to selskaber og finder ud af, at det er Jon Asgeir Johannesson, som også står bag Bagur. Det skriver jeg så ind i artiklen.

http://www.business.dk/article/20080408/medier/80408047/

For mig at se en fuldstændig regulær fremgangsmåde.

Det eneste spørgsmål det her rejser er, hvorfor i alverden, at Baugur ikke skriver i meddelelsen, at begge de to investeringsselskaber kontrolleres af de samme selskaber, der står bag Baugur, men udelukkende fokuserer på, at Baugur ikke længere har noget at gøre med Nyhedsavisen.

Jeg mener, at Svenn Dam burde rette sin fortvivlelse mod Baugurs kommunikations-afdeling.

Mvh

Anders Heering

Business.dk