Svenn Dam: Stor ståhej for ingenting

Nyhedsavisens bestyrelsesformand er »voldsomt irriteret« over skriverier om, at Baugur skulle have solgt Nyhedsavisen. Det er udelukkende en intern omorganisering, siger han.

Nyhedsavisens bestyrelsesformand er »voldsomt irriteret« over skriverier om, at Baugur skulle have solgt Nyhedsavisen. Det er udelukkende en intern omorganisering, siger han.

»Islændinge sælger Nyhedsavisen« og »Baugur ude af Nyhedsavisen«. Sådan hed det tirsdag formiddag på de store erhvervsnyhedsportaler Epn.dk og Business.dk.

Men de rubrikker var helt skudt forbi, mener Svenn Dam. Der er nemlig udelukkende tale om, at Baugur splitter sine forretningsaktiviteter op i tre delselskaber, som har samme ejer og bestyrelsesformand, nemlig Jon Asgeir Johannesen. Medieaktiviteterne for fremtiden ligger i selskabet Stodir Invest.

»Det er fuldstændig ligesom A.P. Møller, der har sine aktiviteter fordelt i forskellige selskaber. Man skriver jo heller ikke, at A.P. Møller sælger sin containerforretning fra, når de laver en omorganisering,« siger Svenn Dam, der kalder den journalistiske udlægning af Baugurs omorganisering for »dybt, dybt inkompetent«.

Han raser over, at rubrikken fik lov at stå flere timer på Epn.dk, før den blev ændret til »Islændinge sælger Nyhedsavisen til sig selv«.

»Med sådan en rubrik er man da 100 pct. sikker på, at jeg kommer på arbejde. Det betyder, at jeg har 150 medarbejdere, der skal have en forklaring, og dertil kommer vores annonce-kunder,« siger han.

Chefanalytiker Henrik Schultz fra Kaupthing Bank hæftede sig da også ved signalværdien, da Journalisten.dk bad ham forholde sig til nyheden om ejerskiftet fra Baugur til Stodir Invest.

»Det er nok ikke det, Nyhedsavisen har mest brug for i øjeblikket, når det gælder om at fastholde medarbejdere og udvikle annoncerelationerne,« siger Henrik Schultz.

De meldinger, Svenn Dam har fået fra Island, har været, at der ville ske nogle ændringer, og at det ikke fik nogen betydning.

»Jeg kan bare konstatere, at det er den samme ejer i dag, som det var i går,« siger han.