Svendborgs Avis skifter navn for at undgå erstatningssag

Svendborgs Avis - den meget omtalte nye internetavis i Svendborg - har skiftet navn efter trussel om retlige skridt fra Fynske Medier. Nu hedder avisen Svendborgs NetAvis. Den kan findes på www.svendborgsnetavis.dk.

Svendborgs Avis – den meget omtalte nye internetavis i Svendborg – har skiftet navn efter trussel om retlige skridt fra Fynske Medier. Nu hedder avisen Svendborgs NetAvis. Den kan findes på www.svendborgsnetavis.dk.

'Avisen skifter ikke navn af lyst. Men af nød,' skriver manden bag sitet Frede Jakobsen i en pressemeddelelse.

Fynske Medier har beskyldt avisens udgiver, Frede Jakobsen, for at have taget et navn, som tilhører mediekoncernen – nemlig Aktieselskabet Svendborg Avis, som udgiver Fyns Amts Avis. Frede Jakobsen, som er tidligere lokalredaktør for Fyens Stiftstidende, påpeger, at der var et 's' til forskel på de to navne, men det er altså ikke nok for Fynske Medier.

'Beskyldningen er lige så hård, som den er forkert. Men for at undgå at bruge penge, som vi ikke har, og tid, som vi mangler til at lave en god journalistisk avis, har vi bøjet nakken for det krav, som mediekoncernens advokatfirma har stillet: Skift navn inden torsdag klokken 12 eller bliv slæbt i Retten med krav om dom og erstatning og vederlag,' skriver Frede Jakobsen.

Det har været en turbulent tid for Frede Jakobsen. Mandag lancerede han netavisen Svendborgsavis.dk med kritisk, lokal nyhedsdækning. Og tirsdag kom så et brev fra Fynske Medier, der bortviser ham og inddrager det halve års fratrædelse han stadig har til gode og endvidere truede med retssag, hvis han ikke dropper navnet 'Svendborgsavis'.

»Han har overtrådt sin loyalitetsforpligtelse over for sin arbejdsgiver, og han gør det med vores eget navn,« forklarede Per Westergård fra Fynske Medier til Journalisten.dk

Frede Jakobsen fratrådte for nyligt som redaktør af Svendborg-udgaven af Fyens Stiftstidende. Kilder fortæller Journalisten.dk, at der i tiden op til Frede Jakobsens fratrædelse har været store uenigheder mellem Svendborg-redaktionen og chefredaktionen, der mente Frede Jakobsen var for kritisk i sin lokale dækning.

Se video fra åbningen af Svendborg Avis her.

0 Kommentarer