Svært at sammenligne lyttertal fra Radio24syv

Radio24syv og DR kan ikke blive enige om at splitte regningen for lyttermålinger. Nu har Radio24syv besluttet ikke at være med i de fælles målinger af lyttertal.

Radio24syv og DR kan ikke blive enige om at splitte regningen for lyttermålinger. Nu har Radio24syv besluttet ikke at være med i de fælles målinger af lyttertal.

Radio24syv går i luften på næste tirsdag, men kanalen kommer ikke til at indgå i de fælles målinger af lyttertal, som både DR og andre kommercielle radiokanaler er en del af.

Det skyldes uenighed om, hvad det skal koste, skriver Mediawatch.dk i dag.

I dag betaler DR tre millioner kroner om året til Gallup for at få målt lyttertal på daglig basis. De kommercielle radiokanaler har også betalt tre millioner kroner tilsammen. Den løsning betragtes ifølge DR som midlertidig.

Radio24syv er privatdrevet, men reklamefri og finansieret for licenspenge. Derfor var der lagt op til, at den nye radiokanal skulle betale en andel af DR's udgifter – som en public service-kanal. Men DR vil have, at Radio24syv betaler halvdelen af de tre millioner kroner. Det nægter de.

»DR's udgangspunkt er, at 24syv skal betale lige så meget for at få målt én kanal, som DR betaler for sine 13 radiokanaler. Det er for unfair en løsning, som vi har måttet sig nej tak til,« siger Radio24syvs bestyrelsesformand, Lisbeth Knudsen.

Til gengæld vil kanalen forsøge at skaffe målinger andetsteds fra, så de kan levere den årlige public service-rapport, der er krav om.

På DR ærgrer de sig over, at Radio24syv ikke er med i de samlede og sammenlignelige lyttermålinger.

0 Kommentarer