Suzanne Moll overtager efter Jens Rohde

Fyringen af Jens Rohde som direktør for TV2 Radio er nu en realitet. Nyhedschef Suzanne Moll bekræfter over for Journalisten.dk, at hun overtager styringen.

Fyringen af Jens Rohde som direktør for TV2 Radio er nu en realitet. Nyhedschef Suzanne Moll bekræfter over for Journalisten.dk, at hun overtager styringen.

TV2 Radio får ny direktør med øjeblikkelig virkning. Nuværende nyhedschef Suzanne Moll overtager i dag styringen af den kriseramte radiostation efter Jens Rohde. Hun bliver konstitueret i stillingen.

Den officielle meddelelse sendes ud her til formiddag, men Suzanne Moll bekræftede her til morgen chefskiftet over for Journalisten.dk.

Samtidig siger konstitueret direktør for TV2, Anders Kronborg:

»Jens Rohde har gjort et godt stykke arbejde i opbygningen af TV2  Radio, men tvivlen om, hvorvidt han har blandet sig i dansk politik harmonerer ikke med stillingen som radiodirektør for TV2 Radio. TV 2 er og skal være et neutralt medie, og derfor har hensynet til TV 2 været afgørende i sagen.«

Jens Rohde ønsker for sin part ikke at udtale sig. Han henviser derimod til en erklæring, han har udsendt i dag, hvori han afviser alle beskyldningerne. På sin telefonsvarer fortæller han samtidig, at han er afskediget. Derudover siger han: »Jeg har for nuværende ikke yderligere at tilføje.«

Ifølge TV 2 fik Jens Rohde dog allerede en advarsel i november sidste år for sine udtalelser omkring Helle Thorning-Schmidt. Og i lørdags opstod der igen tvivl om, hvorvidt den tidligere politiske ordfører for Venstre blandede sig politisk, da Jens Rohde bekræftede udokumenteret forlydender i Ekstra Bladet om, at Venstre-toppen fik oplysninger fra Socialdemokraternes ordfører, Henrik Sass Larsen, ved det forrige valg i 2005.

Det er disse sager og andre, som nu har fået bægeret til at flyde over.

Suzanne Moll har siden november sidste år været ansat som nyhedschef på TV2 Radio. Før det var hun afdelingschef for P4 på Københavns Radio. Tidligere var hun tillige souschef og indlandschef på Radioavisen på DR,  chef for P3 Nyheder og redaktionssekretær på TV Avisen .

Suzanne Moll er oprindelig uddannet biblitotekar. Hun startede sin mediekarriere på Kanal 2. Siden kom hun til DR i 1994, hvor hun både var studievært på P3, reporter på TV Avisen og programudvikler samt studievært på bogprogrammet »Bestseller«, inden hun steg til tops.

 

 

0 Kommentarer