Susanne Sayers: Derfor stopper jeg på Børsen

Børsens nyhedsredaktør, Susanne Sayers, har besluttet at vende tilbage til freelance-livet. Nu drømmer hun om at læse bachelor i biologi og at kunne tilrettelægge sin døgnrytme selv: »Jeg er vanvittigt struktureret og knivskarp tidligt om morgenen og allermest kreativ sent om aftenen«

Efter kun halvandet år som nyhedsredaktør på Børsen har Susanne Sayers besluttet sig for at stoppe på avisen og blive selvstændig. Sayers, som flere læsere formentlig vil kende som fast blogger her på journalisten.dk, forventer at åbne freelance-butikken igen omkring 1. december.

Som ordet ’igen’ antyder, er det ikke første gang, den snart forhenværende nyhedsredaktør skal prøve kræfter med livet som freelancejournalist. Da hun i marts sidste år skiftede til Børsen, var det netop efter et par år som selvstændig.

»Jeg har jo været selvstændig før, og jeg synes faktisk, der var rigtig mange fede ting ved det. Jeg kan især godt lide den variation, der ligger i at være selvstændig. Og jeg har fundet ud af, at jeg måske ikke er helt så færdig med det, som jeg troede, jeg var. Nogle gange skal man bare reagere på sit instinkt, og det føles rigtigt at forlade jobbet nu,« siger Susanne Sayers og tilføjer:

»Jeg har også to selvforsørgende børn nu, så der er ikke nødvendigvis samme pres på for at arbejde 80 timer om ugen længere.«

Hvad har du savnet mest ved freelance-livet?

»Jeg har savnet at skrive mere, end man gør som nyhedsredaktør. Og at prøve mig selv af på så mange forskellige måder, som man gør som selvstændig journalist. Der ligger også den fordel i livet som selvstændig, at man i højere grad kan tilrettelægge sin egen døgnrytme. Jeg opdagede sidst, at jeg er vanvittigt struktureret og knivskarp om morgenen og allermest kreativ sidst på aftenen. Men jeg fungerer til gengæld ikke nødvendigvis optimalt mellem 08 og 16,« siger hun.

Hvad håber du på at skulle lave nu?

»Jeg drømmer lidt om at læse biologi på en bachelor. Jeg vil gerne bruge flere af mine kræfter på at formidle natur og biodiversitet, men jeg føler, jeg mangler lidt på fagligheden. Det er ikke sikkert, det kan lade sig gøre, men det er en drøm for mig på den måde at kunne fordybe mig mere i et område, jeg interesserer mig enormt meget for,« fortæller Sayers og tilføjer:

»Derudover er jeg meget åben for, hvad der byder sig af opgaver. Men jeg har tidligere været rigtig glad for at arbejde for et Magasin som Udvikling. Og at skrive rapporter og årsrapporter synes jeg faktisk også har været rigtig sjovt.«

Så det vil ikke kun være opgaver inden for den klassiske journalistik?

»Nej, overhovedet ikke. For mig er journalistik et meget bredt felt – det er formidling i sin bredeste forstand. Jeg elsker at åbne en lidt nørdet og lukket verden op med god formidling,« siger hun.

Men det er jo ikke de bedste tider for journalistikken, og pengene sidder ikke ligefrem løst på redaktørerne derude. Hvad tænker du om det?

»Det er rigtigt, men jeg tror slet ikke, det er et dårligt tidspunkt af være selvstændig journalist. Det var det i hvert fald ikke sidst – og jeg tror kun, det er blevet bedre. Rigtig mange medier har jo efterhånden udliciteret alt andet end deres kerneområder til freelancere,« siger Susanne Sayers.

0 Kommentarer