search

Surrealistisk

Så dukkede Superligaen pludselig op på DR2. Den havde vi da vist ikke lige set komme.

Så dukkede Superligaen pludselig op på DR2. Den havde vi da vist ikke lige set komme. Men sådan er der efterhånden så meget i den milliarddyre TV-aftale, som Konkurrencestyrelsen i nogenlunde ubemærkethed har besluttet sig for at lade sejle sin egen sø. Måske den bare ikke har forstand på fodbold – der er så meget embedsmænd ikke forstår.

Eller også har jeg ikke forstand på TV-aftaler, og den mulighed lader jeg gerne stå åben.

Et eller andet er i hvert fald gået ravruskende galt i superliga-forårets løb. At der er tale om ren politisk kulisserævekagemand, der ikke har kunnet tåle at få lys i, er en udlægning. At problemstillingen ganske enkelt har været for kompliceret for ikke blot menigmand men også for formidlingsmand, er en anden. At toppen af dansk fodbold, Divisionsforeningen, har et forklaringsproblem, er et faktum.

Der er såmænd ingen grund til at gentage forløbets nærmest kafkaske dimensioner. Blot at konstatere, at DR ikke fik det antal superligakampe, jeg så, og i bakspejlet stadig ser, som den eneste retfærdige og nødvendige udgang på Canal9’s alt for begrænsede udbredelse blandt danske tv-seere. Og at diskussionen og detaljeringsgraden omkring faktisk og teknisk penetration har været surrealistisk.

Danskerne har ikke været i stand til at se superliga-fodbold i det omfang, den nye TV-aftale lagde op til. Lad det være udgangspunktet for det forklaringsproblem, Divisionsforeningen og i sidste ende DBU står tilbage med, når næste søndag bliver til mandag og sæsonen er forbi. Og en ny banker på – et eller andet sted i lettere hemmelighed. Sikkert på Canal 9, som satser på ny luft under sommerens VM. Samt altså ovre på DR2.

Surrealistisk må være mit konkluderende ledeord som afgående sportsmedieklummeskribent på Journalisten.dk. Beskyldningerne om kasketforvirring, manglende integritet og tendentiøs dækning af TV-aftalen bliver fremdeles håndteret med stor sindsro i klummekælderværkstedet. Og når finanserne en dag er til det, fremturer jeg gerne på Sportsblokken.dk’s dertil indrettede personlige opfattelse af økonomistrømmenes og markedskræfternes rasen i dansk fodbold.

At AGF-træner Erik Rasmussen nærmest uimodsagt denne søndag kunne få lov til at mene, at det er surrealistisk, hvis AGF rykker ned med en måske afsluttende sejr over OB og 41 point, vil jeg afslutningsvis tilskrive den ansvarsforflygtigelse, vi alt for let lader lederskikkelser slippe af sted med i håbet om en lidt mere gnidningsfri arbejdshverdag. At Erik Rasmussen på så kort tid formåede at føre AGF til afgrundens rand er, ja, surrealistisk…

 

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen