Sure smileys skal udstille ministerierne

Dansk Folkeparti vil indføre en smiley-ordning i dansk politik. De ministerier, der er for langsomme til at besvare begæringer om aktindsigt, skal have en sur smiley. Journalist Ulrik Dahlin fra Information, der har klarlagt de langsomme svartider, kalder det en god ide. »Der er behov for hvad som helst«

Hvis det står til Dansk Folkeparti, er det ikke længere kun virksomheder, der skal have en sur smiley, hvis forholdene er kritisable.

Det skal ministerierne også, hvis de er for langsomme om at besvare begæringer om aktindsigt

»De offentlige myndigheder vurderer virksomheder og små pizzeriaer med en smiley, men så må det også gælde den anden vej. Der kan gå mange måneder, før man får svar på en aktindsigt, og så er emnet måske blevet uaktuelt,« siger Dansk Folkepartis medlem af retsudvalget, Pia Adelsteen.

»En smiley-ordning løser ikke problemet, men den kan give et indblik i, hvad der foregår. Forhåbentligt kan de udstille de ministerier, som ikke overholder reglerne,« siger hun.

Journalist hos Information Ulrik Dahlin har skrevet mange artikler om ministeriernes dårlige svartider på begæringer om aktindsigt. Blandt andet har han tidligere i år dokumenteret, at Finansministeriet alene svarer for sent på to ud af tre aktindsigter.

»Jeg tænker, at der er behov for hvad som helst – også en smiley-ordning. Hvis den kan hjælpe til at sætte fokus på problemet, er det godt. Jeg anerkender, at nogle aktindsigter tager lang tid, og noget af forklaringen på de lange svartider kan være, at ministerierne ikke har ressourcer nok. Jeg tror dog også, at en del af de lange svartider hænger sammen med, at det er bevidst, at de ikke svarer. Man lader dem køle så længe som muligt. Jo mindre, der kommer ud, jo færre problemer får ministeren,« siger Ulrik Dahlin.

2 Kommentarer

Knud Haugmark
8. AUGUST 2013
Dansk Folkeparti er som altid
Dansk Folkeparti er som altid ude med en sjov sommeragurk til partiets profilering. Ingen smileyer kan ændre på, at Axelborg bestemmer i Fødevareministeriet. Det fremgår ret tydeligt at ministeriets hjemmeside, som gengiver propagandaen fra Axelborg, ord til andet.
Kjeld Hansen
8. AUGUST 2013
Man kunne med fordel gå et
Man kunne med fordel gå et skridt videre og indføre regulære sanktioner mod de ministerier som f.eks. Fødevareministeriet, der helt bevidst forsinker aktindsigter, så de bliver uaktuelle. For slet ikke at tale om de afgørelser fra Ombudsmanden som samme ministerium ignorerer...