Superringe fodbold-tv

Den hårde konkurrence mellem TV 2 og DR TV om at komme først med billeder fra dansk fodbold gør dækningen ringere, siger direktøren for Divisionsforeningen.

Den hårde konkurrence mellem TV 2 og DR TV om at komme først med billeder fra dansk fodbold gør dækningen ringere, siger direktøren for Divisionsforeningen.

I en tid hvor flere og flere danskere finder vej til fodboldkampene i den fornemste række Superligaen, falder interessen for at se fodbold på DR og TV 2, hvor ofte kun fem procent af seerne følger med. Det får direktør Claus Rode Jensen fra Divisionsforeningen, der varetager klubbernes interesser, til at rette en hård kritik mod de to tv-stationer.
»Det at komme først med transmissionerne er blevet vigtigere for Danmarks Radio og TV 2 end hensynet til seerne og kvaliteten af produktet,« siger Claus Rode Jensen. »Reportagerne går alt for stærkt. Man ser nogle små glimt og målene fra en kamp, og så hu hej videre. Mens det produkt, klubberne tilbyder, bliver bedre og bedre, så mangler der fornyelse på tv-siden. Dansk fodbold-tv står stille,« konkluderer Claus Rode Jensen, der opfordrer stationerne til at kigge på Canal Plus i Sverige, Sky i England og Sat 1 i Tyskland, der ifølge direktøren fornyr sig og leverer en bedre dækning.
Efter en årrække, hvor TV 2 var alene om at have kontrakt på dækningen, har DR i de senere år oprustet. Det betyder blandt andet, at de to stationer på søndage sender to programmer med billeder fra de samme kampe i umiddelbar forlængelse af hinanden i tidsrummet 17.00 – 18.30.
»Jeg synes ikke, det er mærkeligt, at seertallene går ned – hvornår skal folk spise aftensmad, hvis de vil se fodbold,« siger Claus Rode Jensen, der henviser til tidligere tiders dækning, hvor TV 2 sendte fodbold klokken 20.00.
Claus Rode Jensen opfordrer de to stationer til at sætte sig om det runde bord med Divisionsforeningen »og finde en bedre løsning«.
»Samarbejdet mellem kanalerne er ikke særligt godt. De sender hvert sit kamerahold ud til den samme kamp, så journalister og fotografer nærmest træder rundt i hinanden,« påpeger Claus Rode Jensen – der dog næppe skal regne med, at parterne finder hinanden lige med det sam-me.
Ganske vist har DR TVs nyudnævnte sportschef Jørgen Steen Nielsen gennem en pressemeddelelse opfordret TV 2 til at gå til forhandlingsbordet, men TV 2/Sportens chef Morten Stig Christensen har ifølge Politiken afvist at mødes. Han betragter udspillet som en taktisk manøvre, der udelukkende skal signalere til politikerne, at DR er åbne for forhandlinger.
TV 2s afvisende linje skal dog også ses i lyset af, at DR TV samarbejder med TV 2s kommercielle konkurrent TV3 om en række sportstransmissioner, blandt andet VM i fodbold fra Frankrig i sommeren 1998.

0 Kommentarer