Superbloggere danner fælles front

10 af Danmarks mest erfarne it-bloggere har i dag premiere på superbloggen "Digitalsyndikatet". Målet er at kunne sætte den digitalpolitiske dagsorden i Danmark.

10 af Danmarks mest erfarne it-bloggere har i dag premiere på superbloggen "Digitalsyndikatet". Målet er at kunne sætte den digitalpolitiske dagsorden i Danmark.

Politik finder ikke kun sted på Christiansborg eller nede på kommunen, den skabes også i virksomhederne, i hjemmene, i skolerne, på e-handelssites, på spillekonsollerne, hos teleselskaberne og på hospitalerne.

Sådan indleder den ny superblog, Digitalsyndikatet, som ønsker at være med til at sætte den digitalpolitiske dagsorden i Danmark.

Eller som folkene bag udtrykker det:

"Der er behov for, at nogen sætter den digitalpolitiske dagsorden i Danmark og skaber debat ved dels at levere meninger, dels analyser og viden. Informationsteknologien er på godt og ondt en del af vores kultur og fælles fremtid."

Bag Digitalsyndikatet står en hel sammenslutning af bloggere, der mener, de netop kan være med til at præge den offentlige it-debat.

Det drejer sig blandt andet om Christian Schade, Jesper Balslev, Kim Elmose, Abelohne Glahn, Mads Kristensen, Lizl Rand og Bjarne Tveskov (hvoraf flere allerede blogger på Journalisten.dk).

Og videre om Digitalsyndikatet hedder det:

  • Vi mener gerne noget om ting, som er brandvarme i medierne, men skaber også selv nye sager.
  • Vi skriver skarpt, levende og holdningsorienteret, men velgennemtænkt og sobert.
  • Vi er konfronterende, men ikke provokerende. Direkte, men ikke sårende.
  • Vi holder os fra personlige, usaglige angreb, men kritiserer gerne beslutningstagere for deres beslutninger.
  • Vi giver viden og links fra os, der hjælper med at forstå den informationsteknologiske udvikling og danne meninger om den.
  • Vi tager gerne fat om komplicerede tekniske problemer som f.eks. netneutralitet eller følsomme emner som indholdsfiltre i skolerne, men underbygger vores holdninger med information, der gør det muligt at forholde sig til dem.
  • Vi er ikke forpligtede til at være enige med hinanden om noget som helst. En holdning, der udtrykkes i Digitalsyndikatets spalter, står udelukkende for den enkelte forfatters egen regning. Dette forhindrer os dog heller ikke i at være enige. 
De første blogindlæg er fra og med i dag at læse på Digitalsyndikatet. Blandt andet argumenterer Christian Schade for, at internettet bør grundlovssikres, mens Kim Elmose skriver om at være fanget i Pentiumland. 

0 Kommentarer