search

Super-duper-magnifico CMS – uden blogs

Politikens blogredaktør, Kim Elmose siger i et interview med V

Politikens blogredaktør, Kim Elmose siger i et interview med Vidensbank for Nye Medier , at Politikens CMS, norskudviklede Escenic , – som sikkert har været p….dyrt, ikke har et blogsystem tilknyttet. Politiken besluttede at implementere systemet i 2006.

Det bliver først rigtig morsomt, når man hos Escenic læser følgende slogan: Future portal needs are already covered today.

Nu har Politiken så fundet en løsning. Den hedder WordPressMU og er (naturligvis) Open Source og ganske gratis – men mon ikke de kommer til at slås med at få det integreret med Escenic på en meningsfuld måde.

Hvordan brugerinvolvering kan have ligget så fjernt fra Politiken så sent som i 2006, at man valgte et proprietært system, der ikke understøtter blogs, er simpelt hen uforståeligt for mig, men jeg har i det hele taget altid haft svært ved at forstå de danske dagblades gøren og laden på nettet.

Dagbladene er jo ikke alene om at insistere på at smide penge ud ad vinduet på dyre og ofte dårlige systemer. Og dagbladene er heller ikke alene om i det hele taget at have svært ved at finde ud af at udnytte de muligheder, nettet giver. Men forskellen er jo, at dagbladene i modsætning til så mange andre BURDE være i stand til at træffe fornuftige beslutniger på netop dette område.

Bortset fra det lyder Politikens planer jo interessante – spændende at se, hvad avisen får ud af domænet weblog.dk.

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen