Sundhedsstyrelsen og naturkampagne vandt Kom-prisen

I går vandt Sundhedsstyrelsen og  Danmarks Naturfredningsforening årets Kom-priser. Sidstnævnte blev hyldet for hjemmevideoer og en landsdækkende kampagne til 30.000 kroner. Læs her, hvordan de udtænkte deres kommunikationsstrategi. (opdateret 10.40)

I går vandt Sundhedsstyrelsen og  Danmarks Naturfredningsforening årets Kom-priser. Sidstnævnte blev hyldet for hjemmevideoer og en landsdækkende kampagne til 30.000 kroner. Læs her, hvordan de udtænkte deres kommunikationsstrategi. (opdateret 10.40)Det er 10. år i træk, at Dansk Kommunikationsforening hædrer den gode kommunikation.
Sundhedsstyrelsen blev hædret, fordi de havde formået at berolige befolkningen, undgå massepanik og samtidig ændre befolkningens adfærd, når det gælder hygiejnevaner i forbindelse med Influenza A (H1N1).

Den fysiske plakat fik også en renæssance med Sundhedsstyrelsens kampagne. 100.000 plakater blev klistret op på vægge rundt i landet, og for dem, som skulle beroliges en ekstra gang, etablerede styrelsen en borgerhotline.

Danmarks Naturfredningsforening blev belønnet for deres kommunikation i forbindelse med Naturens Dag, hvor 115.00 børn og forældre skiftede hjemmesutter ud med gummistøvler i uge 36. Naturens dag var en netværkskampagne, hvor arrangørerne havde indgået konkrete samarbejdsaftaler med en række organisationer og myndigheder for at komme så langt ind i byens afkroge som muligt.

For 30.000 kroner eksklusive støttepenge fik Danmarks Naturfredningsforening gennet en masse skoleelever ud i skoven. Kommunikationsstrategien bar hverken præg af bureauer eller dyrtkøbte konsulenter, men gammeldags mund til mund-strategi og "dogmemetoder".

»Vi har selvfølgelig brugt alle kommunikationskanaler, men det er først og fremmest blevet stort, fordi vi har fået engageret en masse frivillige – 2000 styks. Det var meget bedre end at kaste penge efter annoncer,« siger kommunikationschef Claus Skovhus til Journalisten.dk. De frivillige arrangerede en masse aktiviteter i naturen.

Der er dog også blevet lavet reklame til "OBS" på DR. Men skuespillerne var kommunikationschefens og andre medarbejderes egne børn, og hele filmen var hjemmeproduceret.

Hele budskabet for Naturens Dag var, at folk skulle lære at passe bedre på naturen. Dette budskab skulle føles i stedet for at høres. Så de løftede pegefingre var gemt væk og begejstringen fundet frem.

Hvordan har I fået engageret en pubertær 15-årig?
»Vi lavede pakker med udstyr til skolerne. Helt konkret sier og alt muligt andet grej. På den måde var vi sikre på, at de kom ud i stedet for at lumre i et klasselokale. Og vi fik fx frivillige fridykkere på banen og en masse mountainbikes ud i skoven, så de unge ikke skulle stå og kigge på et træ, men blev aktiveret,« siger Claus Skovhus.

Er du døbt Skovhus, eller er det et kommunikationsstunt?
»Det har jeg da slet ikke tænkt over på den måde. Men nej, det er mit døbenavn.«

Vestas og Metroselskabet måtte gå tomhændede hjem og nøjes med nomineringer.

1 Kommentar

Mads Nyvold
24. NOVEMBER 2010
Døbenavn eller kommunikationsstunt?
Fint, finurligt spørgsmål sidst i artiklen, Ida Nyegård ;-D