Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:58 28.05.2021 Anna Sol Jørgensen

Styrelse uddeler knap fire millioner for at oplyse unge om fake kommunalvalgs-nyheder

Slots- og Kulturministeriet har uddelt i alt 3.880.000 kroner fra Demokratipuljen til 11 forskellige projekter, der dels skal få flere unge til at stemme til kommunalvalget og regionsrådsvalget i efteråret, dels øge bevidstheden om fake news.

De 11 projekter retter sig alle mod 14-29-årige og fordeler sig over alle landets fem regioner. Projekterne har forskellige formater i form af blandt andet artikler, podcasts, video-explainere og hjemmesider.

”I efteråret er der kommunal- og regionsrådsvalg, og et af målene med Demokratipuljen er at få flere unge til at møde op i stemmeboksen. Midlerne er nu udbetalt, så støttemodtagere kan få deres projekter ud at leve blandt de unge.”

”Flere af projekterne, som er støttet af Demokratipuljen, skal desuden øge opmærksomheden og indsigten i forhold til ”Fake News”. Der giver det også rigtig god mening at målrette indsatsen på de unge, så de bedre kan navigere i en nyhedsverden, der i stigende grad er præget af høj hastighed og er komplekst,” siger vicedirektør i styrelsen Morten Lautrup-Larsen i en pressemeddelelse.

Slots- og Kulturstyrelsen havde modtaget 43 ansøgninger til puljen, der fordeler overskydende licensmidler.

SENESTE NYT

Flere nyheder