Studiearbejde fører til fast arbejde

    RUC. Siden de to første journalister blev uddannet fra Roskilde Universitetscenter (RUC) for knap fire år siden, har stedet uddannet i alt 98 kandidater i journalistik.De fleste, 93 procent, har fået arbejde - enten fuldtids, deltids eller freelance - og majoriteten inden for journalistik.Det viser en undersøgelse, som RUC selv har lavet.

RUC. Siden de to første journalister blev uddannet fra Roskilde Universitetscenter (RUC) for knap fire år siden, har stedet uddannet i alt 98 kandidater i journalistik.

De fleste, 93 procent, har fået arbejde – enten fuldtids, deltids eller freelance – og majoriteten inden for journalistik.

Det viser en undersøgelse, som RUC selv har lavet.

Undersøgelsen viser også, at blandt de 37 næsten-færdige kandidater har de fleste fuldtidsarbejde som journalister. Heri er medregnet folk, der har bestået specialet, men endnu ikke den samlede kandidatuddannelse, og folk, der har afbrudt uddannelsen efter praktiktiden.

Ifølge undersøgelsen skyldes den relativt høje beskæftigelse, at de studerende fra RUC arbejder som journalister, allerede mens de skriver speciale.

Der står i undersøgelsen, at »i alt 71,6 procent af de specialestuderende arbejder med journalistisk arbejde ved siden af deres speciale og udbygger således deres erhvervserfaring fra praktikforløbet, inden de som færdige kandidater skal ud og søge arbejde.«

RUCs egen undersøgelse sammenligner beskæftigelsen blandt de journalist-uddannede med journalisterne fra Syddansk Univesitet og Danmarks Journalisthøjskole. Der står:

»Sammenlignet med journalistuddannede fra de øvrige uddannelsesinstitutioner i Danmark er beskæftigelsen blandt journalistkandidater fra RUC således også helt i top.«

Jørgen Poulsen, studieleder på journalistik på RUC indrømmer, at konklusionen på undersøgelsen er skarpt vinklet.

»Når vi sammenligner os med de andre journalistuddannelser, så er vi i top. Arbejdsløsheden blandt vores kandidater er en til to procentpoint lavere end for journalisterne fra de andre steder,« siger han.

0 Kommentarer