Studerende vil uddele praktik-smiley’er

De studerende i JR, KaJ og KaJO vil vurdere om praktikstederne opfylder praktikantaftalen. Formanden for KaJ mener det styrker praktikuddannelsen. Næstformand i DJs bestyrelse kalder tiltaget for glimrende.

De studerende i JR, KaJ og KaJO vil vurdere om praktikstederne opfylder praktikantaftalen. Formanden for KaJ mener det styrker praktikuddannelsen. Næstformand i DJs bestyrelse kalder tiltaget for glimrende.

Hvis praktikstederne skipper praktikanternes individuelle uddannelsesplaner, eller praktikdagen går i glemmebogen, vil det nu få konsekvenser for de enkelte praktiksteder.

De tre kredse af studerende på journalistuddannelserne KaJ, KaJO og JR vil i den kommende praktikrunde uddele smiley'er til praktikstederne. På den måde kan de studerende nemt få et overblik over, hvilke praktiksteder der opfylder kravene til praktikuddannelsen.

»Mange praktiksteder overholder ikke praktikantaftalen. Der er eksempler på, at praktikanten ikke har en individuel uddannelsesplan, og nogle praktiksteder sætter praktikanter ind i vagtplanen for at dække huller. Det kan smiley.ordningen gøre op med,« siger KaJs formand Håkon Stolberg.

Praktikstederne vil ikke blive udsat for subjektive vurderinger, men KaJ, KaJO og JR vil opsætte faste parametre som uddannelsesplaner og afholdelse af praktikantdage.

»Vi har nedsat et udvalg, som præcis skal fastsætte, hvordan praktikstederne skal vurderes. Med ordningen får praktikanterne en bedre uddannelse,« siger Håkon Stolberg.

Næstformand i Dansk Journalistforbund, Fred Jacobsen, er tilhænger af smileyordningen.

»Jeg synes, det er glimrende. Jeg har i forvejen den opfattelse, at der er alt for lidt uddannelse i praktikken. Hvis ordningen styrker uddannelsen, er jeg tilhænger,« siger Fred Jacobsen til Journalisten.dk.

Som Journalisten tidligere skrev i artiklen Studerende skal skubbes til provinsen, så konkurrerer praktikstederne især på redaktionernes geografiske placering og på praktikstedernes popularitet. Med den nye smiley-ordning får praktikstederne mulighed for at konkurrere på andet end navn og geografi.

1 Kommentar

Susanne Sayers
1. OKTOBER 2008
Re: Studerende vil uddele praktik-smiley'er

Glimrende idé. Hvis det kan hjælpe os til at blive bedre som praktiksteder, vil det være fremragende. Betingelsen er naturligvis, at smiley-tildelingen sker på et sagligt grundlag, og at den - lige som hos fødevarevirksomhederne - kan revurderes, hvis virksomheden får styr på sine forhold.

 

Bedste hilsener,

Susanne Sayers

metroXpress