Studerende stresser på SDU

NEDTUR. Studenterrådgivningen på Syddansk Universitet (SDU) havde i 2005 samtaler med omkring 30 journaliststuderende, der havde symptomer på stress, og siden august har ti studerende talt med den faglige vejleder på studiet om orlov på grund af stress.Det er dog ikke tal, som alarmerer Troels Mylenberg, der er leder for de 150 studerende på SDU:

NEDTUR. Studenterrådgivningen på Syddansk Universitet (SDU) havde i 2005 samtaler med omkring 30 journaliststuderende, der havde symptomer på stress, og siden august har ti studerende talt med den faglige vejleder på studiet om orlov på grund af stress.

Det er dog ikke tal, som alarmerer Troels Mylenberg, der er leder for de 150 studerende på SDU:

»Det er ikke mit ansvar som leder af Center for Journalistik at sørge for, at folk ikke bliver stressede. Det er mit ansvar at sørge for, at de bliver gode journalister,« siger han og mener, det er de studerende, der selv må tage hånd om problemet:

»Journalistik er et fag, der kræver en høj stress-tærskel, hvor man konstant bliver bombarderet med deadlines. Det skal man også lære at kunne håndtere i løbet af et studie. Så længe den enkelte dansker ser 2,37 timers tv om dagen, så kan man blive bedre til at tilrettelægge sin tid.«

Lene Lystrup fra studenterrådgivningen er enig i, at de studerende selv kan gøre meget ved at blive bedre til at administrere deres tid. Men hun mener ikke, at ansvaret udelukkende er de studerendes:

»Studiet er meget komprimeret, og det gør, at der indimellem er meget stress på,« siger Lene Lystrup og fortsætter:

»Man kunne helt klart se på uddannelsens opbygning, og det ville gavne, hvis man forebyggede problemer ved at kigge på, hvor meget man presser de studerende.«

Hun glæder sig dog over, at de studerende er gode til at søge rådgivning i god tid, inden det går galt. Og at de fleste kan hjælpes.

 

0 Kommentarer