Studerende på tvungen orlov

 Omkring 15 studerende ser ud til at stå uden praktikplads. Elev-organisationerne kalder situationen desperat og opfordrer til at lave systemet om.

 

Omkring 15 studerende ser ud til at stå uden praktikplads. Elev-organisationerne kalder situationen desperat og opfordrer til at lave systemet om.

Selv om der formentlig endnu vil dukke enkelte pladser op, forventer praktikkoordinator Jens Nørlem ikke, at alle studerende får en praktikplads i denne omgang.

"Jeg tvivler på, at vi når det. Jeg kan mærke, at det er op ad bakke. Det er ikke uvilje i branchen, men situationen er ikke særlig gunstig i øjeblikket," siger Jens Nørlem.

182 stillinger blev besat i første runde. 46 studerende gik videre til anden runde, hvor der var slået 31 stillinger op. Afhængig af om der dukker flere stillinger op, kan op til 15 studerende blive tvunget til at tage orlov fra 1. august.
De tre elevorganisationer, KaJ, KaJO og JR, er enige om, at situationen er uheldig.

"Det er stærkt utilfredsstillende for dem, der ikke kan komme videre med deres uddannelse. Men hele princippet i at optage folk på uddannelser, som de ikke kan gøre færdig, er meget uheldig," siger Martin Kaae, der er formand for KaJ.

På Syddansk Universitet lykkedes det at få afsat de fleste praktikanter i første runde.

"Tendensen er kedelig, selv om vi ikke er så hårdt ramt denne gang. Men vi kan ikke vide, om det rammer os næste gang," siger Benjamin Munk Povlsen, formand for KaJO.

På RUC gik 11 studerende videre til anden runde.

"Det er forfærdeligt, at der er nogle, der bliver tvunget til at tage orlov. Praktikudvalget har gjort, hvad de kunne, men konjunkturerne er ikke med os. Det er en skam," siger Lars Igum Rasmussen, formand for JR.

De studerende, der bliver tvunget ud i orlov, skal søge igen til efteråret.

"Man kan selvfølgelig ikke vide, hvad der sker, men i min logik vil problemet vokse to gange om året fra nu af. Der vil blive skabt en pukkel, som vil gøre hele praktiksystemet mere desperat, end det allerede er," siger Martin Kaae.
Formanden for JR foreslår, at praktiktiden for studerende på Journalisthøjskolen sættes ned fra 18 til 12 måneder.

"Det ville give flere praktikpladser, og så ville det give en mere fair konkurrence på panikdagen," siger Lars Igum Rasmussen.

0 Kommentarer