Studerende kræver straf til syndere

En trio bestående af de tre studenterorganisationer KaJ, KaJO og JR kræver, at mediearbejdsgivere, der snyder på panikdagen, straffes."Det var katastrofalt, at Undervisningsministeriet underkendte udelukkelsen af B.T. i denne rundes praktikansættelser," siger formand for JR, Mia Jo Otkær.

En trio bestående af de tre studenterorganisationer KaJ, KaJO og JR kræver, at mediearbejdsgivere, der snyder på panikdagen, straffes.

"Det var katastrofalt, at Undervisningsministeriet underkendte udelukkelsen af B.T. i denne rundes praktikansættelser," siger formand for JR, Mia Jo Otkær.

B.T. var blevet udelukket af praktikudvalget, fordi de ringede til praktikantansøgere inden den officielle deadline i forbindelse med forrige praktiksøgningsrunde. B.T. ankede afgørelsen til Undervisningsministeriet, der underkendte praktikudvalget og lod B.T. slippe med skrækken.

Mia Jo Otkær mener, at beslutningen undergraver Praktikudvalgets troværdighed, fordi udvalget dermed reelt ikke har nogen sanktionsmuligheder over for de arbejdsgivere, der snyder i det skrøbelige system.

Hun bliver bakket op af Troels Gadegaard Frølich, der er formand for KaJ.

"Vi kan ikke leve med, at der er tvivl om praktikudvalgets ret til at håndhæve reglerne. Ellers giver vi snyderne frit spil."

Studenterorganisationerne melder ud nu for at markere inden Praktikudvalgets næste møde 26. november. Her håber de, at der kan findes en enighed med Undervisningsministeriet om, hvordan der skal sanktioneres.

"Vi vil ikke blande os i, hvad straffen skal være, men når man begår en så klokkeklar overtrædelse af reglerne, så skal man ikke slippe," siger Mia Jo Otkær.

0 Kommentarer