»At medierne kommer med deres model er positivt, for det må betyde, at de har vilje til at overholde deres egne regler,« siger Merete Lindstrøm, formand for Danske Mediestuderende.
Den nye model er en tilbagevenden til tidligere tiders panikdag, og den genindføres efter et forløb, hvor en række medier er blevet kritiseret for at kuppe en model, der skulle gøre ansøgningsperioden mere gennemskuelig og mindre stressende for de studerende. Den oprindelige plan var, at medierne og praktikanterne skulle finde hinanden ved en praktikmesse, men kort inden messen meldte TV 2 ud, at de ville ansætte deres praktikanter tidligere. Det fik Christian Kierkegaard og en række store medier – DR, TV 2 Nyhederne, TV 2 Regionerne, Jyllands-Posten, Berlingske, Politiken og Ritzau – til at droppe de fælles aftaler uden at tage Pratikudvalget med på råd.
»Praktikudvalget har muligheden for at overrule modellen, men da modellen kommer fra medierne selv, giver det mest mening at godkende den. Ikke mindst, fordi medierne selv siger, at de vil overholde reglerne,« siger Merete Lindstrøm.
Hun deltog på mødet i går, hvor formand for Praktikudvalget og journalistisk redaktør i Danske Medier, Christian Kierkegaard, beklagede forløbet ved seneste praktiksøgning.
»Der var masser af kritik fra både DJ og os, men vi må også indse, at løbet er kørt. Jeg ville gerne have haft mere end en beklagelse, men nu vil vi fremadrettet arbejde for at sikre kvalitet på praktikstederne og forsøge at finde flere pladser til dem der mangler,« siger Lindstrøm.
Ærgerlig formand
Danske Mediestuderende ser den nye model for praktiksøgning på to måder.
»Vi er ærgerlige over, at vores arbejde med at udvikle en model, der stresser de studerende mindst muligt, bliver kasseret. Det er trist, at vi vender tilbage til en gammel model med Store Matchdag, og vi har ingen forhåbninger om, at det bliver en god dag. Men hvis medierne overholder deres egne regler, håber vi, at forløbet bliver lettere for de studerende at manøvrere rundt i,« siger Merete Lindstrøm.
»Vi har haft to gange, hvor praktiksøgningen var helt håbløs. Mange parter overholdt ikke reglerne, og da vi ingen sanktionsmuligheder har, kunne de gøre det ustraffet. Det forsvinder forhåbentlig nu, hvor der ingen tvivl hersker om, hvilken metode vi arbejder efter,« siger Merete Lindstrøm.
Da praktiksøgningssystemet brød sammen i marts sagde Jacob Nybroe, nyhedschef på TV 2 Nyhederne, til Journalisten:
»Om det er en bombe under det nye system, skal jeg ikke kunne sige. Men vi har fra første åndedrag sagt, at det nye system var noget møg. Det har vores repræsentant i Praktikudvalget også sagt. Så det er ikke rigtigt, som det bliver fremstillet, at det er et system født i kærlighed.«
Han mente, at TV 2 var i deres ret til at sige nej tak til at møde op på praktikmessen.
»Praktikmessen den 12. april er et frivilligt arrangement, som jeg frygter bliver et loppemarked. Og jeg har meget svært ved at se, hvordan et loppemarked i et kongrescenter uden lukkede døre bliver mindre uværdigt end det system, vi laver,
At arbejdet med en mindre stressende søgningsmodel bliver forkastet, ærgrer Merete Lindstrøm.
»Vores største ønske er at skabe en mindre heftig dag for de studerende. Vi har prøvet, og vi må se i øjnene, at det ikke kan lade sig gøre, når parterne ikke er enige om at overholde de retningslinjer, vi sætter op. Derfor må vi nu støtte de studerende, så de kommer bedst muligt gennem forløbet,« siger formanden for Danske Mediestuderende.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.