Studerende fra Århus vinder mediequiz

En ung studerende vandt, og de ældre deltagere endte sidst, da deltagerne på Fagfestival dystede på paratviden.

En ung studerende vandt, og de ældre deltagere endte sidst, da deltagerne på Fagfestival dystede på paratviden.

Det er ikke hvem som helst, der kan komme ind på Journalisthøjskolen i Århus. Det blev slået fast med syvtommersøm i Glascaféen på Fagfestival søndag aften, hvor den unge 7.-semester-studerende Torsten Rojas vandt årets Bezzerwizzer Mediequizz foran alle andre – også de gamle garvede branchefolk.
Blandt de mere end 100 entusiastiske deltagere klarede gruppen af ældre deltagere over 50 år sig faktisk dårligst, mens kvinder slog mændene på målstregen med 63 procent rigtige svar mod mændenes 62 procent.

Ligesom optagelsesprøven til Journalisthøjskolen skulle deltagerne i quzzen vælge mellem fire svarmulighed på en række spørgsmål stillet af den veloplagte vært, Sebastian Dorset.
For eksempel hvilken historie, der havde fået flest klik en tilfældig dag på politiken.dk (Svaret var: "Her er den bedste og dårligste marmelade") Et andet spørgsmål handlede om at udpege den russiske udenrigsminister på et foto med Lene Espersen og tre alvorligt udseende mænd.

Journalistens udsendte var en del af et dream team ved navn Vindertyperne med deltagere fra DR, TV 2 og Fynske Medier. Desværre endte Vindertyperne på en skuffende 7.plads – blandt andet fordi en af de fynske journalister konsekvent fumlede i det og svarede forkert i sine SMS'er. Selv om Vindertyperne snød flittigt med Google-søgninger på mobilen, var det ikke nok til at hamle op med unge Torsten Rojas, der løb afsted med sejren – uden at snyde.
»Nej, jeg har ikke brugt Google«, forsikrede Torsten Rojas overfor Journalisten.dk efter prisoverrækkelsen.

Hvordan har du det lige nu?

»Jeg har det rigtigt godt,« fortalte en lykkelig Torsten Rojas, før han tog sig tid til at blive hyldet af sine medstuderende.

0 Kommentarer