Strøm: Public Service skal ikke gøre ondt

Palle Strøm vil have mere positiv Public Service, som er aspirerende og mindre negativt. (Opdateret) 

Palle Strøm vil have mere positiv Public Service, som er aspirerende og mindre negativt. (Opdateret) 

'Skolen', 'Jamies Kitchen' og 'Den Hemmelige Millionær' er alle public service-programmer ifølge TV 2s programchef Palle Strøm.

»Nogle mennesker er rodfæstet i en tung, gammeldags opfattelse af Public Service. Det skal gøre ondt, før det gør godt. Public Service var tidligere noget, folk ikke havde lyst til at se, men de skulle alligevel, fordi de blev klogere. Den opfattelse er jeg ikke tilhænger af. Det behøver ikke gøre ondt,« siger Palle Strøm til Journalisten.dk

I morgen deltager han i P1s program Mennesker og Medier, hvor han sammen med skeptiker og tidligere DR2-chef Mette Davidsen-Nielsen vil debattere om de nye sociale TV-programmer er fremtidens svar på public service. For Palle Strøm er programmer med den engelske kok Jamie Oliver et eksempel på en public service-udsendelse.

»Det er ikke public service, hvis udsendelserne er for elitære. Rette intentioner og evnen til at gøre smalle emner brede er public service for mig. Selvom kritik er en af grundpillederne i journalistik, så afprøver vi at være aspirerende frem for kritisk,« forklarer Palle Strøm.

0 Kommentarer