Strejkedusøren og “røvslikkerne”

 

 

FRYSEPUNKT. I dønningerne efter strejke og bortvisning skaber chefredaktør Mette Bocks bonuscheck på 10.000 kroner til hver af de redaktionelle ledere på JydskeVestkysten nye problemer. Det drejer sig om 17 chefer.

»Den ekstra løn giver vi som en anerkendelse til de 17, der formåede at holde avis, distriktsavis og radio på gaden i næsten en uge trods fraværet af 146 journalister,« siger Mette Bock, der ikke ønsker at oplyse, om nogle af cheferne har sagt nej tak.

Strejkedusøren var onsdag i sidste uge oppe i samarbejdsudvalget, hvor tillidsrepræsentant Mette Cramon beklagede den som 'et meget ærgerligt signal fra ledelsen'.

»Det er ekstremt uheldigt at brænde så mange penge af på en bonuscheck, som fortæller os, at der er et A-hold og et B-hold på avisen. Det er med til at smadre arbejdsglæden på et tidspunkt, hvor vi netop skal finde arbejdsglæde. Mange kolleger græder, har ondt i maven og føler sig ydmyget, og for dem er det i bedste fald uforståeligt med den check, i værste fald en provokation,« siger Mette Cramon og tilføjer, at samarbejdsklimaet nu er »så dårligt og sort som nogensinde i avisens historie.«

Mette Bock siger, at hun har lyttet til kritikken, men at hun stadig finder checken 'fuldt fortjent'.

– Hvordan ser du det fremtidige samarbejde, når forholdet til medarbejderne er på frysepunktet?

»Det er klart, at vi har et anstrengt forhold lige nu. Men jeg ser en fremtid, hvor alle anstrenger sig for at udvikle vores virksomhed,« siger Mette Bock.

DJs næstformand Fred Jacobsen finder trækket med bonuschecken 'fantastisk uklogt':

»Det er langt ude, fordi det situationen taget i betragtning kun gør samarbejdet endnu vanskeligere,« siger han.

Men også et brev fra tre medarbejdere til chefredaktøren om, at de bakker hende op, har vakt harme i dele af medarbejdergruppen. Tillidsfolkene har ingen kommentarer til brevet. Andre af Journalistens kilder mener, at de tre er 'røvslikkere' og 'sindssyge tranlamper', som 'sår splid i medarbejderforeningen' og laver 'forbundsskadelig virksomhed'.

De anklager forelagde vi en af Bock-væbnerne, brevskriver Poul Bülow fra avisens redaktion i Tarm.

»Røvslikker?! Vi har lagt opbakningen åbent ud, fordi vi går ind for offentlighed i forvaltningen. Og forbundsskadelig virksomhed? Jeg vil da sige, at dem, der kan hidse folk op til at sige nej til en lønforhøjelse på 900 kroner om måneden (over to år, og blandt andet inklusive medarbejdernes egenfinansiering af to fridage, red.), bør kigge sig selv i spejlet og se, om ikke de får øje på en arbejdsgiver-lakaj. Der blev vedtaget en udtalelse, hvor man siger til chefen: 'Bare giv mig, hvad du synes, jeg er værd'. Det vil jeg kalde forbundsskadelig virksomhed,« siger Poul Bülow.

Der skal være generalforsamling i medarbejderforeningen lørdag den 30. oktober, og ifølge Journalistens oplysninger vil flere på mødet kræve de tre ekskluderet af foreningen.

Læs også i dette nummer af Journalisten:
Tegn på sindssyge

0 Kommentarer