STREJKE PÅ DE BERGSKE BLADE

Voldsom utilfredshed med lønforhandlingerne har foreløbig betydet tre dages overenskomststridig strejke på De Bergske Blade.

Voldsom utilfredshed med lønforhandlingerne har foreløbig betydet tre dages overenskomststridig strejke på De Bergske Blade.

Det er på aviserne Dagbladet i Holstebro, Thisted Dagblad, Ringkjøbing Amts Dagblad og Viborg Stifts Folkeblad, hvor journalisterne er holdt op med at arbejde af flere omgange. I stedet er de mødtes til faglige møder i Holstebro.

Utilfredsheden bunder i generel irritation og en langvarig løntilbageholdenhed fra ledelsen på aviserne.

I den nye overenskomst blev der kun 1,3 procent i lønstigning til journalisterne på Fællesoverenskomsten, men meningen var, at det skulle opvejes af lokale lønforhandlinger.

Ledelsen på De Bergske Blade har dog spillet ud med en lønstigning på 0,7 procent. Men journalisterne mener slet ikke, at den sammenlagte lønstigning på to procent er nok.

Fællestillidsmand Ann Kerol har stået fast på, at stigningen mindst skulle være 3,2 procent for at sikre reallønnen.

“Vi hørte et ønske fra forbundet om, at man skulle forhandle løn lokalt. Men det har ledelsen her ikke hørt. De tilbød os 187 kroner, og den går ikke. Vi vil ikke forhandle os frem til reallønsnedgang,” siger Ann Kerol.

Ved foreløbig seks forhandlingsmøder har hverken medarbejdere eller ledelse nærmet sig modparten, og det fik medarbejderne til at ‘smide avisen’.

Ann Kerol mener ikke, De Bergske Blade vil være det eneste sted, der vil få problemer med forhandlingerne.

“Den skide overenskomst. Jeg var selv med til at forhandle den, men der er altså for få penge i den. Vi kan ikke løfte den byrde lokalt, og det vil vi også se andre steder,” siger Ann Kerol.

Forhandlingerne med ledelsen på De Bergske Blade er nu ‘parkeret’, og Ann Kerol mener, det er sundt, at begge parter får mulighed for at sunde sig lidt.

“Vi venter og ser, hvad der sker ved de andre forhandlinger. Og så mødes vi nok igen efter sommerferien.”

0 Kommentarer