“Strategisk set er det et tåbeligt tidspunkt at gøre sig selv arbejdsløs på”

   Navn: Katrine Nyland Sørensen, 33 år.  Nyt job: 1. april fra kulturredaktør på dagbladet Information til freelance.  Uddannelse: 'Mesterlære' i Danmarks Radio. Sideløbende universitetsstudie. Færdiguddannet som cand.scient.pol. i 2004.
 

 

Navn: Katrine Nyland Sørensen, 33 år.

 
Nyt job: 1. april fra kulturredaktør på dagbladet Information til freelance.

 
Uddannelse: 'Mesterlære' i Danmarks Radio. Sideløbende universitetsstudie. Færdiguddannet som cand.scient.pol. i 2004.

 
Jobforløb: Radio Holbæk 1985. Danmarks Radio 1991 – P1, P2 og P3. Redaktionsleder på P3 Aften 1996-98. Kulturredaktør på Information 2003.

 
Hvorfor har du sagt dit job op? Det er fint at være et sted, hvor der er store visioner og vidtløftige planer. Det ville bare have været endnu bedre, hvis de havde stemt overens med den økonomiske og ressourcemæssige virkelighed, som jeg konkret havde at forholde mig til som mellemleder.

 
Hvilke overvejelser gjorde du dig, inden du tog springet? Jeg fandt det voldsomt frustrerende ikke at kunne opfylde min opgave på en tilfredsstillende måde. Som kulturredaktør havde jeg et budget og en bemanding, der slet ikke hang sammen med det, vi skulle levere. Jeg skulle nærmest trylle på et budget, der lignede en pølsepind, og jeg havde ikke længere lyst til at gå på kompromis med min faglige stolthed.

 
Hvad skal du lave som freelancer? En kombination af en række forskellige ting inden for radio, aviser og undervisning. Jeg kan ikke være mere konkret, for jeg forhandler lige nu om nogle projekter.

 
Du var ikke skræmt af tanken om at blive freelancer? Jo, selvfølgelig. Strategisk set er det et tåbeligt tidspunkt at gøre sig selv arbejdsløs på. Der er nedgangstider i branchen og så videre. Men jeg var udmattet af hele tiden at kæmpe med at få det til at hænge sammen. Så jeg var nok der, hvor jeg sagde til mig selv: 'Nu gør jeg det, som er det bedste at gøre for mig.' Så skal resten nok ordne sig.

Er der noget, du længe har drømt om at gøre, hvis du havde tiden? Jeg har længe haft mit helt eget 'forskningsprojekt' på hobbyplan om den radikalisering af nationalistbevægelserne i Storbritannien og Irland, som har fundet sted siden 1960erne. Det kunne jeg godt tænke mig at publicere i en eller anden form. En bog, en artikelserie eller måske en dokumentarfilm. Jeg har opholdt mig en del i Nordirland og synes, at de nationalistiske bevægelser er meget interessante. Men jeg har ikke haft tid til at beskæftige mig med det på grund af de mange daglige deadlines.
Endelig har jeg en drøm om at skrive 'Den Store Arbejdspladsroman'. Der er for lidt prosa i denne verden, som handler om folk, der går på arbejde. Alle romaner handler om folk og deres liv udenfor, og så står der i en enkelt bisætning, at de også har et arbejde.

 
En nøgleroman om dagbladet Information måske? Tja, hvem ved …

 

0 Kommentarer