Støtte til Hollywood-strejke og danske ofre

Danske tekstere rammes hårdt af en strejke blandt 12.000 manuskriptforfattere i Hollywood. Nu vælger DJ at støtte både strejken og de danske tekstere.

Danske tekstere rammes hårdt af en strejke blandt 12.000 manuskriptforfattere i Hollywood. Nu vælger DJ at støtte både strejken og de danske tekstere.

Strejken handler om forfatternes ophavsrettigheder, der i USA står langt svagere end i Danmark. Men konflikten i den amerikanske film- og tv-metropol har konsekvenser langt ud over de nationale grænser. I Danmark er danske tekstere berørt, fordi strømmen af Hollywood-produktioner er reduceret. Blandt andet udgår daglige serier som Letterman Show og Daily Show og bliver erstattet af genudsendelser.
Hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund besluttede i dag at støtte medlemmer, der er berørt af konflikten i november, december og januar.

Støtten skal gives efter reglerne for konfliktstøtte, og bidraget skal ses som en indirekte støtte og opbakning til de amerikanske manuskriptforfatteres strejke, der særligt handler om at få større del af de stigende internet-indtjeninger.

»Det er på mange måder en forbløffende strejke. I et land, hvor arbejdsgiverne sidder på alt, er det en overordentlig prisværdig konflikt, som vi skal bakke op om,« siger Morten Uhrenholdt, medlem af hovedbestyrelsen.

Det blev samtidig besluttet at sende en støtteerklæring til Writers Guild of America – forfatternes sammenslutning, som organiserer strejken.

Læs mere om strejken og Writers Guild of America her.

0 Kommentarer