Støtte-modtager: Pengene går til lønninger

Seks medier har fået innovationsstøtte. Format er topscorer, mens næststørste beløb i etableringspuljen går til NB-Økonomi. ”Når man driver et nichemedie, er der kun to ting, der tæller: Indhold og at man har en salgsoperation, der virker,” siger stifter Arne Ullum

Innovationsmidlerne er uddelt for tredje gang i 2017.

En af de glade modtagere er Arne Ullum, som er tidligere chefredaktør på BT og direktør for avisdivisionen i North Media. Pengene går til mediet NB-økonomi, som har eksisteret siden august.

Arne Ullum beskriver NB-økonomi som ”Et nichemedie om offentlig økonomi for dem, der virkelig prioriterer substans og nørderi. Vi henvender os til alle topledere i den offentlige sektor, som interesserer sig for rammerne for offentlig økonomi.”

Fordobler antal ansatte

Støtten på lige knap 1,5 million kroner skal gå til lønninger, fortæller han.

”Omkostningerne ved at drive et moderne nichesite er behersket, så pengene skal bruges på lønninger. Når man driver et nichemedie, er der kun to ting, der tæller: Indhold og at man har en salgsoperation, der virker," siger Arne Ullum.

”Lige nu er NB-Økonomi kun mig og en studentermedhjælper, så p.t. arbejder jeg rigtig meget. Men vi er relativt langt foran vores budget, så vi skal nok til at gøre noget på den front.”

Planen er, at NB-Økonomi om tre år skal bestå af tre journalister inklusiv Arne Ullum selv samt en halvtidssælger.

Stort med statstilskud

Arne Ullum havde søgt det dobbelte, men er overvejende glad.

”Jeg synes grundlæggende, at det er meget stort, at staten går ind og yder tilskud til at starte nye medier," siger han.

Selvom NB-Økonomi kun fik det halve af det søgte beløb på 2,8 mio. kroner, mener Arne Ullum, at mediet kan løbe rundt økonomisk.

"Vi har haft et salg, der er væsentligt større end forventet, og jeg har tilpasset projektet og skåret ned i nogle omkostninger. Tilsammen gør de ting, at vi kan få det til at løbe rundt med den mediestøtte, vi har fået, selv om vi kunne have sat mere fart på, hvis vi havde fået en større andel af det, vi søgte."

 

Her er støttemodtagerne:

I alt er der uddelt 11,5 mio. kroner i denne omgang, fordelt på etablerings- og udviklingsstøtte. Midlerne modtages over en treårig periode. Modtagerne er:

Etableringsstøtte:

Format (Medieselskabet af 2017 A/S): 3,27 mio. kr.

NB-Økonomi (Ullum & Vind Media ApS): 1,4 mio. kr.

Point of View International (POV International): 310 tusinde kr.

Rbot.dk (Audio Media A/S): 1,17 mio. kr.

Udviklingsstøtte:

​Altinget (ApS Altinget.dk): 2,96 mio. kr.

Ingeniøren (Mediehuset Ingeniøren A/S): 2,36 mio. kr.

1 Kommentar

Carsten Legaard
7. DECEMBER 2017
Erhvervsstøtte ødelagde først
Erhvervsstøtte ødelagde først landbruget, så fiskeriet, siden skibsværfterne og endelig journalistikken. Tillykke med sovepuden