Stort nyt

VOKSEVÆRK. Det var nærmest en ren walk-over, da TV2 vandt auktionen om den femte radiokanal. For den nette sum af 23 millioner kroner årligt de næste otte år kan TV2 fra starten af 2007 sende landsdækkende radio. Men det er kun første skridt i adm. direktør Per Mikael Jensens udvidelsesplan for TV2. På årets tv-festival fortalte han, at TV2 allerede i løbet af foråret vil sende en avis eller et magasin på gaden. Ligeledes er der planer om at lave et eget produktionsselskab.

VOKSEVÆRK. Det var nærmest en ren walk-over, da TV2 vandt auktionen om den femte radiokanal. For den nette sum af 23 millioner kroner årligt de næste otte år kan TV2 fra starten af 2007 sende landsdækkende radio. Men det er kun første skridt i adm. direktør Per Mikael Jensens udvidelsesplan for TV2. På årets tv-festival fortalte han, at TV2 allerede i løbet af foråret vil sende en avis eller et magasin på gaden. Ligeledes er der planer om at lave et eget produktionsselskab. De planlagte tiltag betyder, at TV2 vil fordoble antallet af ansatte journalister fra 250 til 500.

RENOVERING I. Flere farver og nye skrifttyper. Det er blandt fornyelserne i det avisdesign, som Jyllands-Posten præsenterede mandag d. 21. august. Notespalterne skiller sig nu ud efter at have fået et strøg med den lyseblå pensel, og siderne er blevet lidt mere luftige. Samtidig med relanceringen er tillægget JP København med chefredaktør Carsten Justes ord »gået i sin gamle mor«. Det betyder, at Jyllands-Posten fremover udkommer i to udgaver på hver sin side af Storebælt, hvorefter hovedstadsstoffet kommer til at indgå i avisens 1. sektion.

RENOVERING II. Endnu mere gennemgribende er Berlingske Tidende gået til værks. Mandag d. 28. august relancerede landets ældste avis sig selv i tabloidformat. Artiklerne er blevet kortere, og chefredaktør Niels Lunde håber, at det nye snit vil gøre avisen mere attraktiv for både nuværende og potentielle nye abonnenter. I håb om at lokke de sidstnævnte til har Berlingske Tidende givet abonnenterne mulighed for at forære avisen gratis til to andre i 25 dage, hvilket mere end 25.000 har benyttet sig af.

RENOVERING III. Også Århus Stiftstidende har forandret sit format og udkommer nu som tabloidavis. Det nye look er en del af Westergårds plan om at få avisen til at give overskud i løbet af tre-fire år. I løbet af september går avisen videre til planens næste punkt: At give den profitable ugeavis Århus Onsdag en søster ved navn Århus Weekend.

AFTENAVIS. Det er ikke kun i de danske brevsprækker, men også i de københavnske gader, at der er dukket nye gratisaviser op. MetroXpress har nemlig klonet sig selv og udkommer nu både om morgenen og om eftermiddagen. Det nye tiltag fokuserer på hjemmelivet med livsstil, shopping og sladder. Foreløbig uddeles avisen kun i hovedstadsområdet i 90.000 eksemplarer fra mandag til torsdag og 110.000 om fredagen.

ÅBENHED. Danske domstole kan ikke længere afgøre sager om dørlukning og navneforbud uden at fortælle pressen om det. Det er resultatet af Højesterets afgørelse i en sag, hvor Ritzaus Bureau havde klaget over, at Østre Landsret i al hemmelighed havde besluttet at lukke dørene ved nogle af afhøringerne i en sag om æresdrab. Men fremover skal den type afgørelser fremgå af retslisten, og det glæder retseksperter. »Det er en god og nødvendig afgørelse, Højesteret har truffet,« siger pressejurist Oluf Jørgensen fra Danmarks Journalisthøjskole til Ritzau.

NEDGANG. De store betalingsaviser fortsætter deres rutsjetur ned ad oplagskurven. Således faldt oplaget på alle de store dagblade i juni i år sammenlignet med året før. Oplagstallene var især kedelig læsning for JP/Politikens Hus, hvor Ekstra Bladet tabte 3.415, Jyllands-Posten 1.838 og Politiken 3.553 i oplag. Dermed mistede Politiken positionen som Danmarks næststørste dagblad til Berlingske Tidende.

AVISKRIG. Også i London er der udsigt til krig mellem gratisaviser. Associated Newspapers oplyser, at koncernen i september starter gratisavisen London Lite for at tage kampen op mod den annoncerede gratisavis The London Paper. London Lite er en eftermiddagsavis, der vil blive delt gratis ud i centrale dele af den britiske hovedstad. Avisen udkommer alle ugedage, og oplaget bliver mellem 350.000 og 400.000.

CHEFSKIFTE. Koncernchefen i Det Berlingske Officin, Joachim Malling, fratræder sin stilling efter otte år på posten. »Bestyrelsen har med beklagelse modtaget Joachim Mallings opsigelse. Han har ydet en fornem indsats i Det Berlingske Officin. Der står respekt om hans virke, og bestyrelsen takker for en meget professionel og kvalificeret indsats,« siger formanden for bestyrelsen, Bjørn M. Wiggen, i pressemeddelelsen fra officinet. Til at afløse Malling har bestyrelsen valgt at udpege 37-årige Lasse Bolander, der har været medlem af direktionen siden 2001.

BIKINIPANIK. Danmarks royale ugeblad, Billed-Bladet, måtte for tre uger siden stå skoleret for hoffets informationschef, Lis M. Frederiksen. Kurren på tråden mellem hoffet og det royale ugeblad skyldtes ifølge Ekstra Bladet, at kronprinsesse Mary ikke turde stå op af vandet ved Blokhus på grund af Billed-Bladets fotograf, der fotograferede fra stranden. Mary blev rent faktisk i vandet, indtil en veninde havde hentet en badekåbe, der kunne skjule de kongelige attributter bedre end bikinien.

GRATISAVIS. Schibsted-koncernen udvider sin satsning på gratisaviser ved fra den 15. september at udgive en ny gratisavis i Stockholm, Gøteborg og Malmø. Ifølge medie- og reklamewebstedet Resumé.se skal avisen bringe stof produceret i samarbejde med Aftonbladets og Svenska Dagbladets netredaktioner.

0 Kommentarer