Store skiftedag

 Journalistforbundets nye hovedbestyrelse består fortrinsvis af folk, der er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole og arbejder på dagblade.VALG. Journalistforbundets nye hovedbestyrelse består fortrinsvis af folk, der er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole og arbejder på dagblade.En tredjedel af medlemmerne af den 15 mand store hovedbestyrelse er spritnye. Bestyrelsens »ældste«, også fem medlemmer, blev alle valgt ind for fem år siden - i 1999.

 

Journalistforbundets nye hovedbestyrelse består fortrinsvis af folk, der er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole og arbejder på dagblade.

VALG. Journalistforbundets nye hovedbestyrelse består fortrinsvis af folk, der er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole og arbejder på dagblade.

En tredjedel af medlemmerne af den 15 mand store hovedbestyrelse er spritnye. Bestyrelsens »ældste«, også fem medlemmer, blev alle valgt ind for fem år siden – i 1999.

Valgets største overraskelse var dels, at antallet af dagbladsjournalister i hovedbestyrelsen steg fra tre til seks, dels at Kristian Melgaard, freelancejournalist og medlem af forretningsudvalget, blev stemt ud.

Knap en tredjedel af journalistforbundets medlemmer arbejder i dagbladsverdenen, men i hovedbestyrelsen har dagbladsjournalisterne stor vægt, og ni af hovedbestyrelsens medlemmer er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole.

Formand og næstformand er lønnet af Journalistforbundet. Af de resterende 13 medlemmer arbejder seks på et dagblad. Det er Uffe Gardel, Mette Cramon, Thomas Szlavik, Lykke Wiborg Johansen, Lars-Bo Larsen og John Jacobsen. To, Carsten Lorenzen og Morten Uhrenholdt, er ansat på Danmarks Radio, mens Sven Bloch er freelance og arbejder i tv-produktionsmiljøet. Karin Sloth er selvstændig kommunikationsrådgiver, Lars Lindskov og Peter Thornvig er freelancefotografer, mens Mette Curdt er freelance tekster.

»Den nye hovedbestyrelse er hovedsageligt sammensat af folk fra dagbladene, og selv om man skal være forsigtig med at sætte folk i bås, så kan man godt spekulere over, hvorfor et fagforbund ikke har valgt en bredere kreds af medlemmer ind i hovedbestyrelsen,« siger Henrik B. Sørensen, ph.d. og lektor i virksomhedsledelse ved Aarhus Universitet og ekspert i organisationer.

»En forening må jo udvikle sig i forhold til medlemsudviklingen og i forhold til de omgivelser, som medlemmerne og foreningen er en del af,« siger Henrik B. Sørensen og tilføjer, at skævvridningen i hovedbestyrelsen kan være grobund for konflikter med medlemmerne i fremtiden. Derfor skal hovedbestyrelsen sørge for at holde god kontakt til mindretallet og inddrage dem i beslutningsprocesserne.

Journalisternes formand, Mogens Blicher Bjerregård, ser valget som udtryk for, at de delegerede godt ved, at det er rigtigt at rette øjnene mod de nye områder i forbundet:

»Læg mærke til, at Sven Bloch fra TVGRUPPEN blev valgt ind, han kommer dugfrisk fra FAF. Karin Sloth fra Kommunikationsgruppen kom også ind,« siger han og tilføjer, at et valg jo også afhænger af, hvem der har lyst, interesse og energi til at stille op.

»I TænkeTankens rapport er der netop lagt op til at diskutere, hvordan valg til hovedbestyrelsen skal foregå i fremtiden. I øvrigt synes jeg, at de delegerede var meget nytænkende denne gang,« siger Mogens Blicher Bjerregård.

 

* Forretningsudvalget

Den nye hovedbestyrelse konstituerer sig 19. maj, men på nuværende tidspunkt ser det ud til, at forretningsudvalgets nye mand bliver Lars Lindskov, freelancefotograf og formand for Pressefotograferne. Uffe Gardel, fællestillidsmand i Det Berlingske Officin bliver efter al sandsynlighed siddende. Journalistforbundets formand og næstformand skal sidde i forretningsudvalget.

* Hovedbestyrelsen:

Formand Mogens Blicher Bjerregård.

Uffe Gardel. Fællestillidsmand i Det Berlingske Officin.

Mette Cramon. Tillidsrepræsentant på JydskeVestkysten.

Mette Curdt. Formand for Kreds 1.

Carsten Lorenzen. Tillidsmand på DR Nordjyllands Radio.

Thomas Szlavik. Tillidsmand på Ekstra Bladet.

Morten Uhrenholdt. DR-nyhederne.

Lars Lindskov. Formand for Pressefotografforbundet.

* Følgende blev genvalgt:

Næstformand Fred Jacobsen. Valgt uden modkandidater.

Peter Thornvig. Formand for Fotograferne. Fik 162 stemmer.

* Nyvalgte:

Karin Sloth. Formand for Kommunikationsgruppen. Fik 190 stemmer´.

Sven Bloch. Næstformand i TVGRUPPEN. Fik 169 stemmer.

Lykke Wiborg Johansen. Tillidsrepræsentant på Urban. Fik 154 stemmer

Lars-Bo Larsen. Tillidsrepræsentant på Politiken. Fik 145 stemmer

John Jacobsen. Tillidsrepræsentant på Sjællandske Dagblade. Fik 128 stemmer.

Suppleanterne er Kristian Melgaard, Sten Vedersø, Finn Arne Hansen, Steffen Lilmoës, Willy Dall og Mikael Kern.

 

Læs også de øvrige artikler om delegeretmøde 2004:

*
DJ sender regning til ledige og gamle
*
En strejke koster
*
Klemt ud af HB
*
Færre journalister vil have indflydelse * 15 kroner mere om måneden * Støtte til barselsfond * Død debat om gruppeliv.
*

Jysk talknuser afløser familiefar * Tabutanker sluppet løs * Solidariske journalister * Nye spilleregler * Tove Hygum Jakobsen udnævnt til æresmedlem * Blomster til Bluhme.

 

0 Kommentarer