Store omvæltninger på Århus Stiftstidende

Mindre lokalstof og færre reportager ser ud til at blive udgangen af gennemgribende forandringer hos Århus Stiftstidende.

Mindre lokalstof og færre reportager ser ud til at blive udgangen af gennemgribende forandringer hos Århus Stiftstidende.

Ifølge Jyllands-Posten bliver der tale om store omvæltninger, som indebærer, at Århus' ældste avis kommer til at fremstå meget anderledes end i dag.

Omlægningen skyldes en omfattende spareplan for avisgruppen Midtjyske Medier, der er ejet af Berlingske Media.

Som tidligere beskrevet af Journalisten.dk er der lagt op til at skære 45 redaktionelle stillinger væk ud af de i alt 227 redaktionelle stillinger. I alt skal der spares 60 mio. kroner.

Lige nu forhandles der om spareplanen, hvor medarbejderne senest har krævet, at også chefernes job kommer i spil. Hvorvidt medarbejderne lykkes med at komme igennem med deres krav er dog endnu uvist. Først i næste uge er der udsigt til et muligt resultat af forhandlingerne.

"Man kaster hele den midtjyske organisation op i luften, og så skal man finde en helt ny model for, hvordan aviserne indholdsmæssigt skal se ud, og for bemandingen rundt omkring på redaktionerne," forklarer Berlingske Medias pressemedarbejder, Gitte Bisse Bertelsen, til Jyllands-Posten.

Kilder hos Midtjyske Medier oplyser dog til avisen, at et "betydeligt antal medarbejdere" angiveligt skal flyttes fra Århus Stiftstidende til en ny fællesredaktion, som ventes placeret i Viborg.

En følge heraf er, at der skal laves langt flere fælles historier. 

Lektor på Journalisthøjskolen, Kim Minke, der har skrevet bogen "Aviskrigen", foreslog skærtorsdag, at Midtjyske Medier helt burde lukke Århus Stiftstidende på grund af det stadige underskud og i stedet fokusere på de sunde aviser.

 

0 Kommentarer