Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right

Store nyhedsmedier blokerer OpenAI-værktøj

En række store nyhedsmedier blokerer et centralt værktøj brugt af OpenAI til at høste data og minimerer dermed ChatGPT’s adgang til deres indhold.

Det skriver The Guardian.

The Verge var de første til at rapportere, at New York Times havde blokeret ChatGPT’s såkaldte ’web crawler’, kaldet GPTBot, på sin hjemmeside. Kort tid efter kunne The Guardian rapportere, at også CNN, Reuters, ABC og en række andre australske medier havde blokeret GPTBot.

Blokeringen af OpenAI kommer ifølge The Guardian i kølvandet på, at nyhedsmedier står over for et valg om, hvorvidt de vil lade chatbotten bruge deres data til at træne sprogmodellen på nyhedsmediernes artikler.

Tidligere i august sendte Agence France-Presse og Getty Images et åbent brev ud, hvor de kaldte på mere regulering af AI, herunder mere gennemsigtighed omkring de programmer, der bruges til at træne AI-modellerne, samt at firmaerne skal bede om samtykke, hvis de bruger materiale underlagt ophavsretten.

Sprogmodeller som ChatGPT har brug for store mængder data, som høstes fra internettet, til at give svar på spørgsmål, men firmaerne bag dem har indtil videre ikke villet dele, hvorvidt de høster data, som er underlagt ophavsretten.

SENESTE NYT

Flere nyheder