Store forskelle på mediechefers løn

Det er store forskelle på, hvor meget medieledere tjener. Friske tal fra Norge viser, at de bedst lønnede nærmer sig 10 millioner kroner.

Det er store forskelle på, hvor meget medieledere tjener. Friske tal fra Norge viser, at de bedst lønnede nærmer sig 10 millioner kroner.
Hvis du godt kunne tænke dig at vide, hvad din chef tjener om året, burde du overveje at flytte til Norge. Her er borgernes skattepligtige indkomst offentligt tilgængelig for alle og enhver. Dugfriske tal fra skattevæsenet bragt på Journalisten.no viser, at den største mediechef i Norge tjener tæt på 10 millioner kroner – efter skat.
Øverst på listen ligger nemlig chef for Schibsted Kjell Aamot med 9,4 milllioner kroner til sig selv i 2007. Han bliver fulgt af opkomlingen Polaris Medias chef Per Axel Koch fra Trondheim, der tjente 8 millioner efter skat.

Schibsted-chefens løn er af en helt anden kaliber end direktørerne for de to andre store norske mediekoncerner. I det Mecom-ejede Edda Media får direktøren 3 millioner kroner, mens chefen for det konkurrerende A-pressen må nøjes med det halve. Og det er på trods af, at A-pressen, som ejer halvdelen af norsk TV2, en stribe aviser og lokale tv-stationer, har 2.600 ansatte mod Edda Medias 1.800 medarbejdere.
 
Den medieleder med flest penge i banken er P4-chef Kalle Lisberg, som tidligere har vært chef for TV3 og moderselskabet MTG. Kalle Lisberg har en formue på 11,4 millioner kroner.
Tallene er indsamlet af journalist Martin Huseby Jensen fra det norske fagblad Journalisten. Han oplyser, at han selv tjente 294.112 kroner efter skat.

Prøv selv at søge her

0 Kommentarer