Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:18 17.08.2021 Anna Sol Jørgensen

Store amerikanske medier beder om fri passage for deres afghanske kolleger

The Washington Post, The New York Times og The Wall Street Journal beder i en fælles henvendelse til USA’s præsident, Joe Biden, om at få hjælp til at få deres afghanske kolleger ud af landet.

Det skriver The Washington Post. Ifølge avisen befinder der sig lige nu en gruppe på 204 personer – journalister og deres familier – i den civile del af lufthavnen i Kabul, hvorfra de forsøger at komme ud af Afghanistan.

”I løbet af de seneste 20 år har tapre afghanske kolleger arbejdet utrætteligt for at hjælpe The New York Times, The Washington Post og The Wall Street Journal til at dele nyheder og information fra regionen til et internationalt publikum.”

”Nu er de kolleger og deres familier fanget i Kabul med deres liv i fare,” skriver de tre nyhedsorganisationer.

De tre medier beder i brevet til Joe Biden om, at der bliver udvist støtte til deres afghanske kolleger, og at der bliver sendt et utvetydigt signal fra regeringen om at bakke op om den frie presse.

Helt specifikt beder de om, at der bliver oprettet en beskyttet passage til den amerikansk-kontrollerede lufthavn, og at journalisterne og deres familier bliver hjulpet ud af landet.

SENESTE NYT

Flere nyheder