Stor usikkerhed om Fagbladet 3F’s fremtid

Chefredaktør Palle Smed aner ikke, hvor mange medarbejdere der fremover skal være på landets hidtil største fagblad, men han antyder, at fyringer næppe kan undgås.

Chefredaktør Palle Smed aner ikke, hvor mange medarbejdere der fremover skal være på landets hidtil største fagblad, men han antyder, at fyringer næppe kan undgås.

Fagforbundet 3F skal spare 130 millioner kroner, hvilket betyder, at hver femte stilling i forbundet skal skæres væk. Derfor er samtlige medarbejdere blevet tilbudt en frivillig aftrædelsesordning, således også de 18 journalistiske medarbejdere på Fagbladet. Og på spørgsmålet om, hvor mange medarbejdere Fagbladet kommer til at have i fremtiden, slår chefredaktør Palle Smed ud med armene.

»Det er ikke til at vide. Jeg har ingen ide om, hvor mange der vil tage imod ordningen. Jeg mener også, det vil være unfair at sætte tal på. Der kan hurtigt opstå en situation, hvor folk begynder at presse hinanden,« siger han.

Er det realistisk at undgå fyringer?

»Ingen anelse. Det er jo svært at sætte sig sparemål uden at fjerne konkrete opgaver. Og det er mit indtryk, at folk er glade for at være her, så jeg forventer egentlig ikke, at medarbejderne har travlt med at komme væk,« siger Palle Smed.

Fagbladet i 3F er landets største fagblad og er tillige kendt for at lægge stor vægt på undersøgende og dagsordensættende journalistik. Palle Smed nævner selv, at man i 2010 producerede mere end 700 historier, der kom til at sætte dagsorden i andre medier. Spørgsmålet er, om det journalistiske ambitionsniveau kan holdes, og her er svaret igen »ingen anelse«.

»Står det til mig, skal vi stadig have høje ambitioner. Så må vi strukturere os frem til en måde, så det kan lade sig gøre. Men det er klart, at når man skal sige farvel til gode, erfarne medarbejdere, så vil det have betydning for vores produkter.«

Palle Smed afviser heller ikke, at der kan blive tale om at kigge på den besparelse, der kan ligge i at flytte papir-stof over til nettet. Men det er ikke en særlig optimal løsning, mener han.

»I min tid har vi skåret Fagbladet ned fra 45 til 16 udgivelser, og det kan godt være, vi igen skal kigge på at være mere elektronisk båret. Man skal bare være meget opmærksom på, at webben ikke løser hele vores kommunikationsopgave. Jeg vil gætte på, at vi i et nummer af Fagbladet har fat i flere medlemmer i længere tid, end vi har på webben i et helt år. Så trykte medier skal fortsat have en central placering.«

Hvad er jeres plan, hvis I ikke får tilstrækkeligt med frivillige aftrædelser?

»Nu tager vi en ting ad gangen,« siger Palle Smed.

0 Kommentarer