Stor ledelsesrokade på Politiken

Frustration over nye planer for Poltiken får kulturredaktør Katrine Nielsen til at stoppe øjeblikkeligt, erfarer Journalisten.dk. Jesper Friis overtager styringen af hele søndag med Magasinet og PS. Samtidig er Anders Krab-Johansen hentet ind fra TV 2 til ny nyhedschef. (opdateret)

Frustration over nye planer for Poltiken får kulturredaktør Katrine Nielsen til at stoppe øjeblikkeligt, erfarer Journalisten.dk. Jesper Friis overtager styringen af hele søndag med Magasinet og PS. Samtidig er Anders Krab-Johansen hentet ind fra TV 2 til ny nyhedschef. (opdateret)

Ganske overraskende har Politikens kulturredaktør Katrine Nielsen valgt at fratræde med øjeblikkelig virkning. Det sker på grund af helt nye planer for avisen, som blev fremlagt i sidste uge, og som ifølge Katrine Nielsen slet ikke stemmer overens med de betingelser, hun i sin tid blev ansat på.

»Det er fordi jobbet som redaktionschef kommer til at ændre sig ret fundamentalt med den ændring af det redaktionelle arbejde, vi er i gang med. Der skal være mere fokus på den daglige drift og mindre fokus på ledelse og udvikling af papir og mennesker,« siger hun og påpeger, at hun i sin tid blev ansat til netop at styrke den redaktionelle ledelse og udviklingen på kulturredaktionen. Altså en helt anden retning end den, den øverste ledelse af Politiken nu ønsker for jobbet.

»De to elementer får nu mindre plads i jobbet som redaktionschef. Så det en faglig beslutning, jeg har taget,« forklarer Katrine Nielsen og understreger, at Politiken står i en tid med store udfordringer og forandringer.

»Og i den situation mener jeg, der mere er brug for MERE ledelseskraft – end mindre,« siger hun.

Ifølge Journalisten.dks oplysninger var det først i fredags, at Katrine Nielsen fik at vide, at store dele af Politiken fremover skal produceres og redigeres efter skabeloner. Alle avissider skal sættes op om morgenen og journalisterne skal siden skrive direkte ind i forud-definerede shapessom Tøger Seidenfaden omtaler skabelonredigeringen.

Dermed bliver der mindre fokus på redigeringen.

Oven i kommer så, at Politikens prestigefyldte Magasinet ikke længere skal være en del af Kulturredaktionen. I lang tid har der ellers netop været arbejdet på en plan, hvor Magasinet skulle lægges ind under kulturen med Katrine Nielsen i spidsen.

I stedet etableres nu en helt ny stærk søndagsredaktørstilling med ansvar for både PS og Magasinet, som fremover varetages af Jesper Friis, som tidligere var ledende redaktionschef med ansvar for den daglige journalistiske styring.

Dermed kunne Katrine Nielsen se frem til et liv som stærkt amputeret kulturredaktør. Hun er tydeligvis heller ikke selv begejstret for, at der nu laves fundamentalt om på magtforholdene.

»Jeg fik ansvaret for at fusionere magasinet og kulturen. Og har arbejdet på det indtil i fredags. Men det, der sker i dag , det er, at der bliver oprettet en søndagsredaktør,« konstaterer Katrine Nielsen uden at ville forholde sig til, at Politiken har valgt at forfremme Jesper Friis.

»Det, jeg har arbejdet på indtil i dag, var en fusion af kultur og magasin. Så jeg kender slet ikke til den anden model,« siger hun Journalisten.dk.

Ville det have ændret på din beslutning, hvis du havde kendt til de nye planer?

»Det vil jeg ikke spekulere i. Det vil jeg faktisk ikke forholde mig til…«

Det er kun et år siden, at Katrine Nielsen kom til Politiken. Hvem der skal overtage jobbet er endnu ikke afklaret, men indtil videre er Anita Bay Bundegaard konstitueret som kulturredaktør på Politiken.

Udover skiftet på kulturen og søndagsredaktionen har Politiken desuden fået ny nyhedsredaktør. Tidligere politisk redaktør på Børsen, Ritzau og senest TV 2, Anders Krab-Johansen, skal fremover være daglig journalistisk leder af Politiken på både papir og net.

En udnævnelse, som Politikens Hus valgte at offentliggøre via en pressemeddelelse i dag – mens man ikke nævnte et ord om Katrine Nielsen og Jesper Friis.

Ifølge Journalisten.dks oplysninger er der medarbejdermøde på Politiken i morgen.

(opdateret)

0 Kommentarer