Stor guide – sådan møder du kun mediefolk på Bornholm

Journalistens store medieguide til Folkemødet

Journalistens store medieguide til Folkemødet

Folkemødet på Bornholm myldrer med arrangementer, der slet INTET har med medier at gøre. Her er din guide til at undgå dem: Journalistens Tour De Media på Folkemødet. Mød de rigtige!

Vi ved jo alle sammen godt, at mediestøtte er lig demokratistøtte, og at Folkemødet på Bornholm – der begynder torsdag denne uge – handler om demokrati. Derfor burde alle 717 (!) arrangementer jo handle om medier. Det gør de så ikke, kan Journalisten afsløre, efter at have studeret Folkemødeavisens udstrakte 64 sider. Langt fra.

Men som en særlig service til medlemmer, der måtte indfinde sig på Bornholm, og som ikke ønsker at høre på ævl og kævl om EU, produktionshøjskolerne og familier ramt at druk, er her en stærkt selektiv guide, så du kun møder arrangementer om medierne. På den måde møde du også de helt rigtige mennesker og fremmer både CV og karriere.

Vi kan i den forbindelse garantere at Clement Kjersgaard vil være vært på en del af de udvalgte arrangementer, eftersom han optræder i den rolle i 16 gange. Kurt Strand, Anders Lund Madsen og Søren Kaster er der også en hel masse gange, så det hele skal nok blive godt og trygt.

Vi begynder torsdag – efter du er blevet indlogeret på enkeltværelset – klokken 16.00 hvor Ehrenberg Kommunikation ved Allinge Havn stiller spørgsmålet "Er journalisterne ved at generobre magten?". Spørgsmålet er jo lettere ubehageligt – hvornår mistede journalisterne magten? – men det ignorerer du. De rigtige mennesker er her. Så bare rolig. Det er tilmed Mikael Kamber – tidligere TV2, DR, og nu igen TV2 – der er vært.

Hvis du skynder dig rigtigt meget – eller nikker venligt til Kamber som om du kender ham og går lidt før tid – kan du når over i Danchels Hus, hvor der klokken 17.00 er debat mellem Venstres og Socialdemokratiets partisekretærer om blandt andet kampagner. Det er Rasmus Nielsen fra Altinget, der er ordstyrer, og der er åbent for spørgsmål fra tilhørerne. Det understreges i programmet, at der kan købes drikkevarer, så her vil også være en del fra branchen.

Klokken 18.00 skal du på Gæstgiveren til "Hævnens Time" hvor en toppolitiker fra et regeringsparti revser en Politiken-kommentator. Det er mest en hul skal: Det fremgår fx ikke præcis hvilken toppolitiker fra hvilket regeringsparti der revser præcis hvilken Politiken-kommentator. Men det skal nok blive godt og mon ikke du her vil kunne hilse på præcis de samme, som du hilste på hos Ehrenberg inden du nikkede til Mikael Kamber!

Det tror vi på.

Hvis du skal have mere på opleveren, og ikke allerede er havnet i et så godt selskab, at I melder jer ud af Folkemødet resten af torsdagen, så tager du turen om på Klostergaarden, Østergade 7, Allinge klokken 20.00. Her drøftes spørgsmålet: "Hvad skal kvinder i ledelsen?"

Så ryger vi godt nok noget ud af medieuniverset – og derfor har du næste morgen fredag den 15. juni 08.45 brug for punktet Morgenritualet: Ministeren og hans spindoktor, Allinge Havn, hvor Søren Kaster styrer ordet mellem forsvarsminister Nick Hækkerup og særlig rådgiver Søren Lippert.

Ifølge programteksten vil de to nære allierede sammen løfte "sløret for deres samarbejde og fortælle hvordan de sammen lægger strategien." Det ved vi jo godt alle sammen, at de ikke afslører, men derfor kan vi jo godt drikke vores kaffe her, sammen med slænget fra Ehrenbergs.

Så er dagen godt og trygt i gang, og hvis det alligevel bliver for kedeligt, fordi Søren Kaster ikke engang lader som om, han forsøger at få parterne til at løfte sløret, så siver du klokken 09.00 over på Granittens Gård, hvor Berlingske Media og BT byder på debat om jagten på arbejdervælgerne.

Igen dog en smule perifært i forhold til selve emnet demokrati og måske slet ikke et ord om medier. Så nu trænger du til en opstrammer. Som du kan få allerede 09.30, hvor Mark Blach-Ørsten – mediekilden over alle mediekilder – optræder på Pilekroen i en "Folkehøring om mediemagt". Lasse Jensen er ordstyrer for debatten, der også tæller blandt andre Bo Lidegaard, Politiken; Bent Winther, Berlingske; Sune Bang, Kommunikationsbureauet København og Christian Nissen samt Mette Davidsen-Nielsen, Information. 

Det handler om, at der er mange nyheder i Danmark.

En del af arrangementerne på Bornholm handler jo udelukkende om, at afsenderne gerne vil være tydelige. Fx lørdag 12.00 på restaurant Margeritten hvor emnet er kommunal kommunikation, men hvor det vist mere handler om at Geelmyuden Kiese har arrangeret.

Nu trænger du så til en pause.

Og derpå smutter du klokken 15.15 inden om Cirkuspladsen – Talerstolen hvor Helle Thorning-Schmidt – der jo også er pressens minister – vil holde tale til Folkemødet. Det understreges i programmet, at der vil være "teleslynge".

Klokken 16.00 er hele Folkemødets højdepunkt på programmet. Og det er ikke ironisk ment. Det er så væsentligt, at du risikerer at have det helt for dig selv. Vi er på "Biblioteket" – et arrangement uden mad og drikke! – hvor vi møder Magtens kontrollanter i krydsild: Folketingets ombudsmand, Rigsrevisionen og statsrevisionen. Ordstyrer er Hans Engell.

Det varer et par timer, men keder du dig, kan du klokken 16.30 gå ud af Biblioteket og over på Cirkuspladsen og høre arrangementet "DR og unge i en medieverden under forandring", som godt nok heller ikke lyder ligefrem opkvikkende.

Så derfor siver du videre og ind i Cirkusteltet til Højskolebladet live. Et levende magasin, der sætter den alternative dagsorden – og hvor man kan møde meget omtalte Uffe Elbæk, der åbenbart forventes at holde pause fra EM i fodbold. Her ligger vist en programændring og lurer!

Nu kan det være længe siden, du sidst har hilst på inderkredsen fra medieverdenen – derfor:
Klokken 18.00 fredag aften er vi alle sammen i Danchels Hus hvor Lykke Friis vil kommentere landskampen Sverige – England. Det arrangement emmer dog af utroværdighed – det er slut allerede 19.00, så hvis man vil se 2. halvleg er det ikke her, det sker.

Klokken 20.00 er vi tilbage på Granittens Gård hos Berlingske Media. Hvad er den gode historie fra Folkemødet? Lyder spørgsmålet. Politikere skal prøve at være BT-reporter for en dag og lave en forsidebasker. Det skal nok blive morsomt.

Lørdag den 16. juni starter vi med Morgenritualet: Borgen bag Facaden hvor vi klokken 08.45 møder Pia Kjærsgaard, Peter Christensen og Mogens Jensen, der lover at afsløre – men det gør de selvfølgelig ikke – "Hvad der sker bag de høje mure på Christiansborg, når kameraerne kigger væk?" Ordstyrer på den ikke-begivenhed er Kurt Strand og stedet er Allinge Havn. Det ligner et tilløbsstykke, så kom tidligt!

Klokken 09.00 skal vi i Cirkusteltet er par timer til DJs arrangement om Den politiske journalistik anno 2012. "Går det hele op i personhistorier, spin og proces", spørger Dansk Journalistforbund, der ligefrem varsler en debat med "kant".

Det samme gør Dansk Kommunikationsforening og Infomedia præcis samtidig på Allinge Røgeri. Også her er der "skarpe kanter" – åbenbart det nye bossword i kommunikationsverdenen – når vi lokkes om bag politikernes optrædener i sociale medier. Bare rolig – vi kommer ikke bag om noget. Og kanterne er ikke vildt skarpe.

Klokken 10.00 bevæger mediefolket sig ud på Ydermolen i Allinge Havn for at battle om tryksager og miljø. Det er Grafisk Arbejdsgiverforening der spørger: Er brugte tryksager affald? Der er tale om afsenderstyret kommunikation, så svaret vil være – nej! Dette punkt kan derfor springes over.

Vi er i Allinge Røgeri og modtager klokken 16.30 Medietræningens ABC med Trine Gregorius. Her kan organisationsspidser få input til, hvordan "du kan blive bedre, når pressen ringer". Som magtfordelingen pt er i medie-Danmark, ser Journalisten frem til det modsatte kursus næste år: Sådan får du en politiker til at tage telefonen selv.

Søndag den 17. juni møder Danmark Tyskland i EM så mediefolket skal hjem fra øen. Men de når lige at mødes på Allinge Havn på Indermolen klokken 08.45 hvor Søren Kaster spørger: "Er folkemødet et lobbycirkus?"

Svaret vil blæse hen over Østersøens vande.

Journalisten håber du med denne guide nåede sikkert i havn uden for mange substanssnakke, men beriget på gode møder med kolleger fra branchen. Forbehold for trykfejl og programændringer.

0 Kommentarer

data_usage
chevron_left
chevron_right