Stor forskel på brug af tabt arbejdsfortjeneste i HB

Freelancerne topper listen over tabt arbejdsfortjeneste i DJ's hovedbestyrelse, men afviser, at det er en gulerod. Kvinderne skraber bunden. Direktør Linda Garlov taler om holdningsforskelle blandt HB-medlemmerne.

Freelancerne topper listen over tabt arbejdsfortjeneste i DJ's hovedbestyrelse, men afviser, at det er en gulerod. Kvinderne skraber bunden. Direktør Linda Garlov taler om holdningsforskelle blandt HB-medlemmerne.

I 2010 udbetalte DJ i alt 1,3 millioner kroner i tabt arbejdsfortjeneste for deltagelse i blandt andet hovedbestyrelsesmøder. Freelancerne topper listen, men afviser, at pengene kan forklare at freelancerne sidder på 7 ud af 15 pladser i DJs øverste organ.

»Jeg plejer at kalde det, vi får, for delvis kompensation,« siger formand for Pressefotograferne Lars Lindskov, der i dag har lukket sin forretning som fotograf og udelukkende arbejder fagligt. Ud over sit virke i hovedbestyrelsen sidder han blandt andet som formand for Pressefotografforbundet – et arbejde, han i 2010 fik 200.000 kroner for oven i de 110.000 kroner fra DJ. Desuden får han 3.000 kroner i løn om måneden for at sidde i Forretningsudvalget. Ifølge Lars Lindskov selv tjener han dermed et par hundrede tusinde kroner mindre om året, end før han dedikerede al sin tid til fagligt arbejde.
Præcis som i DJ's lønstatistik skraber kvindelige HB-medlemmer bunden i oversigten udbetalinger for tabt arbejdsfortjeneste.

»Jeg kræver ikke tabt arbejdsfortjeneste, bare fordi DJ ringer, og jeg tager heller ikke penge for at deltage i a-kasse-møder fra 17.00-19.00,« siger Antoinette Kordic, der som formand for ligestillingsudvalget finder listen opsigtsvækkende.

»Hold da op, der er stor forskel. Interessant at mændene som sædvanlig får mest ud af det,« siger hun.

DJ's direktør, Linda Garlov, vil tage sagen op med den nye hovedbestyrelse, der vælges på delegeretmødet 13.-14. april.

»Vi har ikke udbetalt penge med urette, men der er en holdningsforskel blandt HB-medlemmerne: Hvornår beder man om tabt arbejdsfortjeneste, og hvornår gør man ikke. Vi har klare regler på området, men hvis de ikke er gode nok, så skal de præciseres.«

HB's topscorere i tabt arbejdsfortjeneste 2010:

1. Jens Rossen, freelancer, 127.010 kr.
2. Peter Thornvig, freelancer, 126.932 kr.
3. Lars Lindskov, freelancer, 114.807 kr.
4. Iben Danielsen, freelancer, 78.523 kr.
5. Villy Dall, fastansat 62.984 kr.
6. Didde Elnif, fastansat, 57.642 kr.
7. Per Roholt Pedersen, selvstændig (freelance), 53.295 kr.
8. Antoinette Kordic, freelance, 46.910 kr.
9. Signe Terkelsen, freelance, 21.611 kr.

For HB-medlemmer med fast arbejde er reglen, at DJ betaler arbejdsgiveren for den tid, medarbejderen bruger i DJ.

0 Kommentarer