search

Stop dog det piberi!

Nu kan det være nok. Gider ikke længere diskussionen om Lars Abild og DSB.

Nu kan det være nok. Gider ikke længere diskussionen om Lars Abild og DSB. Det er deres indbyrdes sag, og mit personlige og faglige nag til Abilds karaktermord på overtegnede er også ved at være forbi. Jeg er trods alt ikke længere ansat i Danmarks Rederiforening per 31. december og vil derfor med sindsro se frem til nye måder at være inhabil på.

 http://www.journalisten.dk/er-inhabilitet-en-journalistisk-dyd

Jeg indrømmer blankt, at jeg ved flere lejligheder har pebet og skreget over unfair journalister, der løber med halve vinde eller forsøger at miskreditere én, fordi man enten har deltaget i et underholdningsprogram eller tillader sig at have en tillidspost i et lovligt, politisk parti. Det gør jeg alene og uden nogen i ryggen.

De journalister, der i DSB-sagen piber, står til gengæld ikke alene. De bliver forsvaret af deres fagforening, deres fagblad og af deres medier. Helt automatisk. Helt uden at man først har fundet ud af, om der i virkeligheden var hold i klagerne imod dem. Efter at have læst de to artikler om DSB's ”hetz” nogle gange, er jeg stadig ikke overbevist om, at det er så smaddersynd for de kritiserede kollegaer. Det er hverken umoralsk, problematisk eller på anden måde forkasteligt, at DSB's kommunikationsafdeling gør, hvad den kan, for at forsvare sig. Og jeg kan sagtens sætte mig ind i, at man bliver hidsig, hvis det, man forsvarer sig mod, er unfair journalistik.

Jeg har hørt fra flere kommunikationsfolk, der bakker mig op i denne sag, men som på grund af deres arbejde ikke kan gøre det offentligt. Det tør de ikke, fordi det er farligt for dem at blive uvenner med journalister. Se, dét forstår man jo ikke. For hvis journalister og pressen  er sandhedssøgende i alle tilfælde og kun går sandhedens tjeneste, hvorfor skal man så holde sig gode venner med dem og stryge dem med hårene?

Journalisterne på landets store medier har en enorm magt. Hvis de går sammen om at mene noget, kan de smadre ikke bare enkeltpersoner, men hele virksomheder, uden at disse nødvendigvis gjorde andet end noget, som den første stenkaster var uenig i.

Det er ikke SYND for journalister eller for pressen, og derfor skal man kunne tåle, at ens metoder en gang imellem bliver udsat for kritik.

Nu kunne jeg så slutte af med at kalde DSB-historierne i Journalisten for ynkelige. Men det vil jeg ikke, for jeg har stor respekt for Øjvind Hesselager. På den anden side skal min personlige respekt for ham jo ikke gøre mig inhabil i min vurdering i denne sag. Så lad mig da sige det lige ud: Det er ynkeligt at pibe over et par kritiske opringninger, og det er tæt på at være løgn, når man kalder dette for en ”hetz”. 

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen