Stolen vakler under amerikanske aviser

Ejeren af Philadelphia Inquirer og Philadelphia Daily News gik søndag nat konkurs. Det amerikanske avismarked synes under stadig større pres.

Ejeren af Philadelphia Inquirer og Philadelphia Daily News gik søndag nat konkurs. Det amerikanske avismarked synes under stadig større pres.

Store gældsposter i en stribe amerikanske bladhuse truer nu flere og flere aviser med at gå konkurs. I nat måtte ejeren af Philadelphia Inquirer og Philadelphia Daily News opgive ævred. Ifølge the New York Times er der tale om en hel stribe af dagblade, som i øjeblikket lider eller allerede har givet op.

Philadelphia Newspapers, der er en del af Philadelphia Media Holdings, har siden midten af sidste år misligholdt sine gældsforpligtelser. Og de oprindelige investorers tilbud om nu at skyde yderligere 25 millioner dollar i foretagendet var ikke nok til at få banken med på idéen om at holde liv i firmaet.

Derfor endte det med konkurs i nat.

Historien om Philadelphia Newspapers er i øvrigt ikke noget enestående tilfælde. New York Times beretter desuden om, hvordan en række andre aktører med bemærkelsesværdig ringe erfaring i mediedrift i to år forud for finanskrisen betalte overpriser for flere medier for dermed at kunne kalde sig selv avisudgiver.

Blandt eksemplerne nævnes the Tribune Company, som i december 2007 blev overtaget af ejendomsmægler-mogulen Sam Zell. Mindre end et år efter gik han konkurs.

Et andet eksempel er the Minneapolis Star Tribune, som i slutningen af 2006 blev købt af Avista Capital Partners – en mindre kapitalfond – som gik konkurs sidste måned.

Endvidere købte The McClatchy Company the Knight Ridder-koncernen i 2006 og har siden kæmpet med et betydelig gæld fra den handel. McClatchy solgte dog hurtigt en del af aviserne, heriblandt ovennævnte i Philadelphia og Minneapolis.

0 Kommentarer