Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:27 15.07.2021 Anna Sol Jørgensen

Støttegruppe for Utøya-ofre til medier: Tænk jer om, før I viser nye billeder

Efter grundige overvejelser og længere diskussioner i en støttegruppe for ofre og pårørende ved Utøya-massakren kommet frem til en fælles opfordring til medierne angående endnu upublicerede billeder fra det voldsomme angreb på den norske ø:

Medierne bør udvise stor varsomhed, før de bringer dem, og medierne bør som minimum tage kontakt til de eventuelle efterladte og overlevende, før de publicer billederne, skriver det norske nyhedsbureau NTB ifølge journalisten.no.

“Som mor vil jeg af respekt for min datters minde ikke have, at det billede, jeg ved eksisterer, fra Stoltenbjerget på Utøya, hvor min datter blev skudt, skal vises overalt,” siger lederen af støttegruppen, Lisbeth Røyneland, der mistede sin datter under angrebet.

“Jeg har samtidig en vis forståelse for, at overlevende mener, at det er den bedste måde at vise grusomhederne for folk, der ikke forstår det,” siger hun.

Diskussionerne i gruppen og beslutningen om en fælles udtalelse kommer, forud for at det på næste torsdag er 10 år siden, at 69 blev dræbt, da Anders Behring Breivik angreb deltagerne på den socialdemokratiske ungdomsorganisations sommerlejr.

SENESTE NYT

Flere nyheder