Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right

Støtteerklæring for journalister i Gaza får 2.000 underskrifter på to dage

Støtteerklæring for journalister i Gaza får 2.000 underskrifter på to dage

Familie og kolleger sørger ved begravelsen af den palæstinensiske journalist Mohammed Abu Hattab, der blev dræbt ved et israelsk luftangreb i det sydlige Gaza. Mohammed Salem/Reuters

På to dage har over 2.000 fotografer, organisationer og journalister underskrevet en støtteerklæring mod drab på journalister i Gaza.

Erklæringen fordømmer drabene på journalister – og civile i Gaza i det hele taget – og kalder på mere beskyttelse af journalister i området.

”Vi minder alle om, at angreb på civile, inklusive journalister, er et brud på international lov. Vi kræver, at straffriheden for at dræbe journalister hører op, og at dem, der står bag, bliver holdt ansvarlige,” lyder det blandt andet i erklæringen, som er startet af et netværk af internationale fotografer.

Blandt dem, der har underskrevet, er blandt andet fotochef på Politiken Peter Hove og fotograf Mads Nissen. Han fortæller, at ordlyden i erklæringen har været vigtig for ham i forhold til at undgå at tage side.

”Jeg ser det som en humanistisk underskrift. En kollegial underskrift. En underskrift for ytringsfrihed. Hvis jeg ikke skriver under, tager jeg også stilling,” siger Mads Nissen.

”Jeg har en kæmpe afmagt og frustration over det, der sker. Det er et kæmpe demokratisk problem, at man lukker offentligheden ude, og at journalister bliver dræbt i så voldsomt et omfang.”

SENESTE NYT

Flere nyheder