Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:41 03.01.2023 Sebastian Goos

Stig Ørskov: Sparerunde var ikke brutal

Stig Ørskov: Sparerunde var ikke brutal

Philip Hoepner/APPR/Ritzau Scanpix

Sparerunden i JP/Politikens Hus, der førte til opsigelser og fratrædelser, var ikke brutal.

Det siger administrerende direktør i JP/Politikens Hus Stig Ørskov til det interne blad, Svingdøren:

”For os var det afgørende, at det blev gjort ordentligt og efter overenskomsternes forskrifter. Jeg ved, at der har været ført rigtig mange samtaler med tillidsfolkene, og det er mit bedste indtryk, at chefredaktionerne har haft et ønske om åbne konstruktive samtaler. Det giver sig selv, at jeg er ked af, hvis det er blevet opfattet som brutalt, men jeg synes ikke, det er en rimelig betegnelse,” siger Stig Ørskov.

Stig Ørskov svarer på et spørgsmål om, hvorvidt man kunne have undgået arbejdsnedlæggelser blandt mediehusets journalister, hvis man havde udført sparerunden på en mindre brutal måde. Til det svarer han:

”Som du kan høre, anerkender jeg ikke præmissen om, at det her nødvendigvis var brutalt.”

Sparerunden i JP/Politikens Hus vakte stort postyr på Jyllands-Posten, Ekstra Bladet og Politiken, hvor medarbejderne på skift nedlagde arbejdet.

JP/Politikens Hus har de senere år leveret overskud på overskud, og i 2021 voksede overskuddet til lige knap 300 millioner kroner. Derfor har det vakt stor undren og kritik fra medarbejderne, at man skal spare i sådan en grad, at ledelsen mener, at det er nødvendigt at sige farvel til medarbejdere.

Journalisten talte også med Stig Ørskov i kølvandet af udmeldingen om en sparerunde i huset. Her svarede han ad flere omgange, at det var nødvendigt for huset at tilpasse omkostningerne.

SENESTE NYT

Flere nyheder