Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:52 22.06.2022 Sandra Kaarsgaard

Stig Ørskov ønsker undersøgelse af ny medieaftale

Administrerende direktør i JP/Politikens Hus Stig Ørskov vil have undersøgt, om mediestøtten i den nye medieaftale er i strid med EU-lovgivning om statsstøtte.

Det skriver Jyllands-Posten.

Stig Ørskov lægger op til undersøgelsen, fordi han mener, at dele af aftalen bliver konkurrenceforvridende.

I den nye medieaftale bliver titelloftet for avisers mediestøtte sænket fra de nuværende 17,5 millioner årligt til i stedet 12 millioner årligt. Og det rammer Berlingske, Politiken, Jyllands-Posten og Børsen.

Dog bibeholder aftalen supplementsordningen, hvilket betyder, at Kristeligt Dagblad og Information beholder deres støtte på henholdsvis 28,9 og 25,5 millioner kroner årligt – altså dobbelt så meget som dagbladene i JP/Politikens Hus.

”Aftalen er endnu et trist eksempel på politikernes trang til at omklamre de danske medier og støtte særligt udvalgte. Der er ingen tvivl om, at de mange særordninger og særbevillinger vil forstærke konkurrenceforvridningen. Det er uden for min forestillingsevne, at aftalen skulle være forenelig med EU’s statsstøtteregler. Men det må nu blive undersøgt grundigt,” forklarer Stig Ørskov til Jyllands-Posten.

Stig Ørskov uddyber dog ikke over for Jyllands-Posten, hvad en undersøgelse skal indebære.

SENESTE NYT

Flere nyheder