Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:39 20.03.2023 Kerstin Bruun-Hansen

Stig Ørskov lækker materiale i protest

Stig Ørskov lækker materiale i protest

Administrerende direktør i JP/Politikens Hus Stig Ørskov. PR-foto

En uhensigtsmæssig lukkethedskultur, der skaber mistillid.

Sådan beskriver administrerende direktør i JP/Politikens Hus Stig Kirk Ørskov regeringens beslutning om ikke at lade arbejdet i det nye Medieansvarsudvalg være omfattet af retten til aktindsigt.

I protest har han derfor besluttet at gøre det materiale tilgængeligt for offentligheden, som han som medlem af udvalget modtager. Det skriver han på Twitter.

”Sammen med repræsentanterne fra Danske Medier og Dansk Journalistforbund har jeg protesteret over, at udvalget er undtaget aktindsigt. Desværre uden effekt,” skriver Stig Kirk Ørskov på Twitter. 

Udvalget er nedsat af Kulturministeriet for at undersøge, hvordan rammerne omkring mediernes ansvar kan gøres mere tidssvarende.

Regeringen har besluttet, at udvalget skal være en ”selvstændig forvaltningsmyndighed”, hvilket betyder, at offentligheden ikke kan få indsigt i udvalgets arbejde. Men ifølge Stig Kirk Ørskov er der  intet i udvalgets kommissorium eller materiale, der tilsiger, at det skulle være nødvendigt at arbejde bag lukkede døre.

”Jeg har derfor valgt at tilgængeliggøre det materiale, jeg modtager i forbindelse med mit udvalgsarbejde. Undtaget vil dog være materiale af fortrolig karakter eller med personfølsomt indhold,” skriver han.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder