Stiften nedlægger 18 stillinger

Århus Stiftstidende skal igennem en storstilet spareplan, der betyder nedlæggelse af 18 stillinger. Avisen skal frem over fokusere mere på Aarhus. 16 stillinger er redaktionelle. (opdateret)

Århus Stiftstidende skal igennem en storstilet spareplan, der betyder nedlæggelse af 18 stillinger. Avisen skal frem over fokusere mere på Aarhus. 16 stillinger er redaktionelle. (opdateret)
Medarbejderne på Århus Stiftstidende blev i dag præsenteret for en spareplan, der skal sikre mediehuset en sund økonomi og aarhusianerne et styrket medie i den østjyske hovedstad. Det skriver Berlingskes Nyhedsbureau ifølge jv.dk.

Berlingske-koncernen trimmer Århus Stiftstidende og syv andre titler og nedbemander produktionen i lokalområderne. 16 af de 18 stillinger er redaktionelle, skriver epn.dk.

Morten Svith, tillidsrepræsentant for Århus Stiftstidendes redaktionelle medarbejdere siger til epn.dk, at tredjedel af redaktionen ryger i sparerunde på Århus Stiftstidende.
"Folk er paralyserede," fortæller han.
Planen er at omlægge og effektivisere måden, som de lokale ugeaviser produceres på, og omlægge printudgaven af Stiften. Den skal ikke længere udkomme i to forskellige udgaver – med enten Østjylland eller de tematiske tillæg i Midt-by- men skal i stedet udkomme med en fælles 2. sektion.

»Denne plan indebærer afskedigelser af medarbejdere, det er jeg ked af at måtte sige, men der er ingen vej fremad for os, hvis ikke vi har modet til at tage de nødvendige skridt,« siger chefredaktør Turid Fennefoss Nielsen, som samtidig fremhæver, at Stiften stadig har det største antal journalister, der udelukkende dækker Aarhus og de omkringliggende kommuner.

Omlægningen betyder et øget fokus på Aarhus som centrum for dækningen i Århus Stiftstidende.
»Aarhus er ved at samle Østjylland mere og mere som et sted, der trækker folk til, og det skal også afspejles i den lokale avis,« siger Turid Fennefoss Nielsen til Berlingskes Nyhedsbureau.

(opdateret 22:55 med oplysninger om antal berørte redaktionelle stillinger).

2 Kommentarer

Randi Rehmeier
11. OKTOBER 2012
Re: Stiften nedlægger 18 stillinger

Når Stiftens journalister er i chok, så hænger det nok sammen med, at stolene endnu ikke er blevet kolde efter den seneste fyringsrunde for bare to måneder siden.

Som tidligere kollega til de endnu engang fyringsramte journalister på Århus Stiftstidende kan jeg betro dig, at de ikke er hverken dumme eller naive. De troede nok ganske enkelt, at de havde set det værste, hvorefter man uden varsel vælger at fyre hver 3. redaktionelle medarbejder.

Det er muligt, der mangler kritisk, indadvendt fokus hos os journalister, men fraværet af sympati i dit indlæg falder mig for brystet. Med lidt research vil du i øvrigt opdage, at Stiftens journalister har oplevet en reallønsnedgang i årevis.

Karsten Laursen
10. OKTOBER 2012
Re: Stiften nedlægger 18 stillinger

Journalisterne på Stiften er i chok. Det kommer helt bag på dem, kan man læse i nogle ukritiske artikler hos andre medier, også indenfor Berlingske koncernen.

Hvordan kan det være ?

Er journalister særligt dumme, eller lever de i en osteklokke. Stiften har haft et styrtdyk i oplaget gennem mange år. Hvordan kan nogen overhovedet få den tanke at det ikke vil medføre fyringer før eller siden, og naturligvis indenfor nogle få år; LUKNING.

Jeg mener ikke at have oplevet journalister selv præsentere den måbende offentlighed for den ide at; "ja, vi får sgu da også alt for meget i løn, både i forhold til vores produktivitet, evner, mellemlange uddannelse i den lette genre og tydeligvis er befolkningen stadigt mindre interesserede i de produkter vi kan levere - så vi må gå ned i løn"

Men det er vist noget i den retning alle andre tænker.

Stadigt højere løn, til aviser med stadigt faldende oplag (og deraf også faldende annonceindtægter). Tjaa, lad os dog alle bede til at de digitale medier redder Jer lige om lidt.

Der mangler i den grad kritisk journalistisk fokus på journalister.