Stemmesluger trækker sig, få dage efter han blev valgt

Fotograf Robert Wengler, der torsdag høstede flest stemmer ved valget til Pressefotografforbundets bestyrelse, har besluttet at trække sig. ”Der er en retorik, som begynder at inddrage min person, og det ønsker jeg ikke at være en del af,” forklarer han

Torsdag var der kampvalg om formandsposten, da Pressefotografforbundet (PF) holdt deres årlige generalforsamling. Lars Lindskov blev genvalgt til posten efter kampvalget mod Johnny Frederiksen.

På generalforsamlingen var der samtidig valg til bestyrelsen. Her blev fotograf og bestyrelsesmedlem Robert Wengler topscorer med 127 stemmer. Men søndag skrev han i en mail til alle medlemmer af Pressefotografforbundet, at han efterfølgende har valgt at trække sig fra bestyrelsen.

Beslutningen skyldes den hårde tone i den seneste tids valgkamp, forklarer Robert Wengler. Han havde erklæret sig neutral i forhold til valget af formand og stemte torsdag blankt.

”Igennem de sidste seks uger og ikke mindst den sidste uge har der været et stigende pres på min person om at blive draget ind i en valgkamp/hetz, som jeg ikke ønsker at være en del af. Og når angrebene begynder at gå på min person og deraf min familie, takker jeg af,” skriver han i mailen til medlemmerne.

”Min tillid er blevet misbrugt”

Over for Journalisten uddyber Robert Wengler, at han havde håbet, at den hårde retorik, der har præget valgkampen, ville forstumme efter valget torsdag.

”De seneste uger er tonen i valgkampen blevet mere og mere hård, og der har været en stigende aggressivitet. Jeg havde en forventning om, at det ville ophøre, når valget var overstået. Men det kan jeg se, at det ikke er. Og jeg føler, at min tillid er blevet misbrugt af flere medlemmer uden for bestyrelsen,” siger han.

Hvad betyder det, at din tillid er blevet misbrugt af medlemmer uden for bestyrelsen?

”Det er svært at svare på uden at hænge nogen ud. Jeg vil rigtig gerne arbejde for PF – men jeg arbejder ikke for en formand, jeg arbejder for medlemmerne. Og jeg vil ikke være en del af et spil, hvor jeg bliver brugt som brik. Men jeg bliver draget ind i det, og det ønsker jeg ikke,” siger Robert Wengler.

Der er jo kun gået få dage siden generalforsamlingen. Er det ikke lidt tidligt at konkludere, at den hårde retorik ikke er forstummet, og at du derfor må trække dig?

”Det kan godt være, det er tidligt at træffe den beslutning. Men når det begynder at gå på mig som person, så siger jeg stop. Jo mere presset jeg bliver, jo dårligere en familiefar bliver jeg,” forklarer han.

Synes ikke, det er sjovt

Robert Wengler afviser at gå i detaljer med, hvordan han konkret har oplevet at blive inddraget i spillet mellem de to formandskandidater mod sin vilje.

”Det kan godt være, det har været naivt at tro, at man kunne undgå at støtte den ene eller den anden kandidat. Men der er en retorik, som begynder at inddrage min person, det ønsker jeg ikke at være en del af,” siger Robert Wengler.

Er det fair over for de 127, der har stemt på dig, at du trækker dig, og deres stemmer nu er spildt?

”Jeg synes ikke, det er fair. Men omvendt skal det også være sjovt. Jeg vil gerne give min højre arm for PF, men nu er jeg blevet træt, og jeg synes ikke, det er sjovt,” siger Robert Wengler.

Han ønsker desuden den nyvalgte bestyrelse held og lykke og afviser, at den skulle være årsagen til, at han trækker sig.

Hvad er det for et PF, der står tilbage efter formandsopgøret?

”Det er et svækket PF. Der er kommet en rigtig god bestyrelse ind, men lige nu er det et svækket PF,” siger Robert Wengler.

4 Kommentarer

Henrik Lind Jørgensen
15. NOVEMBER 2018
Jeg kender skam også Robert
Jeg kender skam også Robert fra meget gamle dage, men hælder til Natasja Dybmoses konklusion: Artiklen skulle ikke være skrevet.
Lene Rimestad
14. NOVEMBER 2018
Naaaa... Robert ved vist godt
Naaaa... Robert ved vist godt, hvad det indebærer at sidde i en bestyrelse. Han er verdens flinkeste mand og en dygtig fotograf. Sååå deeet...
Natasja Dybmose
14. NOVEMBER 2018
Og nogen gange skulle man
Og nogen gange skulle man måske bare lade være med at skrive artiklen. Det her er jo bare en person, der ikke havde tænkt igennem, hvad det indebærer at være i en bestyrelse.
Henrik Lind Jørgensen
13. NOVEMBER 2018
Jeg har læst artiklen to
Jeg har læst artiklen to gange, men jeg blev ikke klogere... Nogle gange er det måske bare bedst at hænge nogle lidt ud og håbe på tilgivelse - og forståelse - bagefter.