Status i DR: 101 medarbejdere varslet fyret

101 medarbejdere i DR har i dag fået at vide, at de står over for en afskedigelse. Det drejer sig samlet om 25 journalister. »Journalisterne har været meget seje til at håndtere det,« siger Anne Serlev, formand for Journalistgruppen i DR (Rettet 15.25) 

Sindet-dagen i DR er nu overstået.

I alt har 101 medarbejdere fået besked om, at de står over for en afskedigelse. Det skriver DR i en pressemeddelelse. Over for Journalisten uddyber Anne Serlev, formand for Journalistgruppen i DR, at det samlet drejer sig om 25 journalister:

»Der er sindet 15 journalister i DR Nyheder og 10 journalister i resten af huset. Det er færre, end DR havde meldt ud fra starten. Vi har haft nogle gode forhandlinger med cheferne op til den her dag,« siger hun.

Folk har det forfærdeligt

Anne Serlev forklarer, at der selvfølgelig er en trykket stemning blandt medarbejderne efter dagens afskedigelser.

»Folk har det forfærdeligt. Journalisterne har været meget seje til at håndtere det. De har accepteret, at sådan er det. Mange vil selvfølgelig gøre indsigelser, som de jo har ret til. Men de har taget det pænt i den forstand, at der er ikke nogen, der har smidt med stole eller råbt af chefen,« siger Anne Serlev.

Ud over de 101 medarbejdere, som i dag har fået besked om afskedigelse, har DR indgået en aftale med 49 medarbejdere om en frivillig fratrædelse. Dertil kommer tidsbegrænsede stillinger, som ikke er blevet forlænget.

Derudover har DR blandt andet sparet ved at nedlægge DR Underholdningsorkester, og ledelsen har lagt op til at afskaffe den betalte frokostpause.

Forsøger at hjælpe

»De fleste sindede er gået hjem, og i løbet af nogle dage skal de have et møde med chefen om, hvad deres videre muligheder er. Tillidsrepræsentanterne bisidder selvfølgelig ved møderne, og vi forsøger at hjælpe, så godt vi kan,« fortæller Anne Serlev.

De medarbejdere, som i dag har fået besked om, at ledelsen har i sinde at fyre dem, har nu frem til d. 28. september til at gøre indsigelser – for eksempel ved at overbevise ledelsen om, at de er uundværlige.

DR havde i første omgang lagt op til, at der skulle nedlægges 170-200 stillinger som følge af, at de årligt skal spare 161 mio. de næste fire år. Det er dog lykkes at afbøde for nogle af afskedigelserne.

Rettet 15.25: Vi havde skrevet, at den betalte frokost var afskaffet i DR. Det er stadig kun et udspil fra ledelsen at afskaffe den betalte frokost. 

1 Kommentar

Bent Skov Andersen
17. SEPTEMBER 2014
Dette vil efter min mening
Dette vil efter min mening føre til ringere tv. Hvad skal vi som licensbetaler så undvære udover der 2 morgen samt dagen og underholdningsorkestret.