Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:52 25.05.2021 Anna Sol Jørgensen

Embedsfolk lavede udkast til mink-opslag på Mette Frederiksens private profil

Embedsværket i Statsministeriet var med til at udarbejde opslag til Mette Frederiksens Facebook-opslag i efteråret, da det blev besluttet at aflive samtlige mink i Danmark.

Det skriver B.T., der har fået aktindsigt i forløbet omkring regeringens pressemøde den 4. november, hvor beslutningen blev præsenteret.

I aktindsigten er der to dokumenter med titlen ’Forslag SoMe Mink’, og Statsministeriet bekræfter overfor B.T., at der er tale om ’udkast til indlæg på statsministerens sociale medier vedrørende aflivning af alle mink og varsling af restriktioner i Nordjylland’.

Problemet med det er, at Mette Frederiksens profiler på sociale medier ikke bliver ført af hende som statsminister, men som formand for Socialdemokratiet. Derfor må Mette Frederiksen ikke bruge ministeriets embedsværk til at føre profilen.

”Det er klart i strid med reglerne for, hvad man må bruge embedsfolk til. Det, man som minister og politiker kan få hjælp til, er input og faglig sparring. Men jeg mener ikke, at det ligger inden for rammerne, når man får udarbejdet udkast til opslag på sociale medier,” siger professor i forvaltningsret Sten Bønsing fra Aalborg Universitet til B.T..

 

 

SENESTE NYT

Flere nyheder