“Statsministeren undergraver ombudsmanden”

Statsministeren undergraver Folketingets Ombudsmand som institution med sin beslutning om fortsat ikke at give Irak-interview til Bo Elkjær fra Ekstra Bladet .

Statsministeren undergraver Folketingets Ombudsmand som institution med sin beslutning om fortsat ikke at give Irak-interview til Bo Elkjær fra Ekstra Bladet .

Det mener Oluf Jørgensen, ekspert i mediejura. Han er overrasket over, at Anders Fogh Rasmussen har valgt ikke at rette sig efter ombudsmandens henstilling.

"Ombudsmanden opfordrer statsministeren til enten at stille op til et interview eller komme med en konkret og saglig begrundelse for, hvorfor han ikke ønsker at tale med Bo Elkjær. Den begrundelse har vi endnu ikke fået," siger Oluf Jørgensen, der samtidig fremhæver, at ombudsmanden underkender Udenrigsministeriets undskyldning for, at Per Stig Møller ikke ville tale med Bo Elkjær i samme forbindelse.

"Udenrigsministeriet har givet den konkrete begrundelse, at ministeriet frygtede, at Bo Elkjær ville bruge interviewet til yderligere negativ omtale af regeringen. Den holder ikke. Ifølge ombudsmanden er det ulovligt at lægge vægt på, om en journalist har en kritisk holdning til regeringen eller ej," siger Oluf Jørgensen, som undrer sig over, at stasministeren foreløbig ikke har villet rette sig efter ombudsmandens henstilling.

"Hvis statsministeren fortsat afviser, så er det en meget pinlig sag for ham, og han er på den måde med til at undergrave den vigtige rolle, som Folketingets Ombudsmand har med at fastslå retsprincipper i et demokratisk samfund."

Læs det afslag statsministeriet sendte til Bo Elkjær efter ombudsmandens afgørelse.

0 Kommentarer